Menü

Címvédésre készül birkózónk

2020. Július 16
902
Címvédésre készül birkózónk

Bár éppen jól megérdemelt pihenőjét tölti Takács István, hamarosan elkezdődik számára a közvetlen felkészülés a szezon világversenyeire. Amennyiben nem törlik el ezeket, akkor tehetségünk a junior Európa- és világbajnokságon is címvédésre készül.

Ahogy korábban megírtuk, a nemzetközi szövetség nyilvánosságra hozta a birkózók versenynaptárát. Ez alapján a BVSC-Zugló junior Európa- és világbajnok sportolójára, Takács Istvánra októberben és decemberben vár majd a következő nagy megmérettetés. Tehetségünk elárulta, hogy zajlottak az utóbbi hetek számára.

„Az otthoni edzések után más volt újra a szőnyegen lenni, de számomra nem jelentett gondot visszaszokni. Eddig edzőtáborban voltam az utóbbi hetekben folyamatosan. Most van egy kéthetes pihenőm és aztán újra elkezdődnek az edzések és táborok is” – nyilatkozta honlapunknak.

Ami a versenyprogramot illeti, a tervek szerint szeptemberben rendezik a Magyar Bajnokságot, majd október 19-től 25-ig Szkopjéban lesz a junior Európa-bajnokság, míg a vb-t december 4. és 10. között rendezik a korosztály számára Belgrádban.

„Bár az időpontok megvannak, de a jelenlegi helyzetben még nem lehet tudni, hogy valóban megtartják-e a világversenyeket. A motivációm viszont ugyanúgy megvan, mert nem ebben az évben gondolkodom csupán, hanem a felnőtt korosztályra készülök, amihez ugyanúgy kell edzenem, akár lesz idén verseny, akár nem. Amennyiben megrendezik a korosztályos világversenyeket, akkor szeretném megvédeni az Európa- és világbajnoki címeimet” – árulta el sportolónk.

„Most ebben a két hétben nem foglalkozom a birkózással. Sokat strandolok, jó egy kicsit pihenni. Igyekszem kikapcsolódni, aztán hamarosan már a munkáé lesz a főszerep” – tette hozzá Istók.

Jó pihenést és sikeres felkészülést kívánunk sportolónknak!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz