Menü

Cél a párizsi olimpia – interjú Borissza Johannával

2019. November 12
1216
Cél a párizsi olimpia – interjú Borissza Johannával

Élete első világkupáján szerepelhetett Borissza Johanna, aki a glasgow-i állomáson a scratch döntőben a 17. helyen zárt. Pályakerékpározónkat kérdeztük tapasztalatairól, valamint azt is elárulta, milyen céljai vannak a következő időszakban.

 

Európa-bajnokságon már szerepeltél, mégis miben más egy világkupa?

Elsősorban az a nagy különbség, hogy míg egy Eb-n csak európai ellenfeleim vannak, addig a világkupán más kontinensek versenyzőivel is találkozhattam. Kicsit vegyes érzések vannak bennem. Egyik oldalról örülök, hogy felvettem a versenyt a világ legjobbjaival, viszont kicsit szomorú is vagyok, mert ezzel a 17. hellyel annyira nem vagyok elégedett. Úgyhogy az a célunk, hogy a 17-es szám elől először szeretnénk eltüntetni az egyest, majd a hetest is. Azért összességében örülök, mert szerintem a tapasztalatlanságomnak is betudható, hogy 17. lettem. Folytatjuk a munkát és alig várom, hogy újra mehessek világkupára, mert azt gondolom, hogy nekem is abszolút ott van a helyem.

 

Mi volt számodra a legfontosabb tapasztalat a glasgow-i versenyen, amit akár már a következő állomáson hasznosítani tudsz?

Mindenképpen az, hogy több önbizalommal kell odaállnom a rajthoz. Ez minden versenyzővel előfordul, hogy fél kicsit attól, hogy mi fog történni a versenyen és nem tudja kihozni magából a maximumot vagy azt, amit edzésen szokott nyújtani. Így az első világkupámon még nagyon izgultam.

 

Ez így is van rendjén, az első állomáson. Hogy alakul a versenynaptárad a következő hónapokban?

Idén már csak edzőversenyeim lesznek Bécsben, aztán jövőre lesz még világkupa. Illetve ha úgy alakulnak a világranglistán a pontok, akkor jó eséllyel a világbajnokságra is kijuthatok. Ez viszont attól is függ, hogy a többiek hány pontot szereznek és így én is hányadik leszek a világranglistán.

 

Az októberi Európa-bajnokság előtt volt egy sérülésed, az mennyire befolyásolja még a versenyzésed?

Július végén tört el a karom, de szerencsére ez már abszolút rendben van. Néha még fáj egy kicsit, de egyébként mindent meg tudok vele csinálni. Már az Eb-n sem okozott problémát.

 

Van-e kedvenc versenyszámod pályán?

Igazából az összeset szeretem, aminél fontos az állóképesség, így a scratch-et, a pontversenyt és az omniumot is. Azonban talán az utóbbi a kedvenc, mivel abban egésznap a kerékpáron ülhetek és versenyezhetek, még akkor is, ha nagyon kemény és nehéz. Továbbá ez az egyetlen szám, amiben egy egyéni állóképességi sportoló kvalifikálhatja magát az olimpiára.

 

Mi a következő cél számodra, amit kitűztél magad elé?

Mindenképpen szeretnék jól menni a pálya Európa-bajnokságon és azért országúton is szeretnék versenyezni, amennyire lehet. Viszont utóbbit majd meglátjuk, hogy sikerül, mert nagyon nehéz összerakni úgy a két szakágat, hogy az jó legyen. Mivel nekem biztos nem lesz kvótám a tokiói olimpiára, így a következő ciklusban szeretném mindenképpen kvalifikálni magamat az ötkarikás játékokra. Ez a cél, és ezt szeretnénk hosszútávon felépíteni.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz