Menü

BVSC-s vívóérmek külföldön és itthon is

2020. Január 20
1048
BVSC-s vívóérmek külföldön és itthon is

Az elmúlt hétvégén is remekül szerepeltek utánpótlás vívóink külföldön és a hazai pástokon egyaránt. Szűcs Luca és Pótz-Nagy Fanni Spanyolországban szerzett aranyérmet a csapattal, míg a kadet párbajtőrözők itthon állhattak dobogóra.

Szűcs Luca magasra tette a lécet maga számára, hiszen a szezon első három világkupa-állomásán dobogóra állt a junior kardozók között, legutóbb éppen január elején Budapesten nyert. Bár ezúttal Segoviában az újabb érem elmaradt, tehetségünk így is legjobb magyarként a hatodik helyen zárt egyéniben. A negyeddöntőben a török Erbiltől kapott ki egy szoros asszóban 15:13-ra Bódy István és Bódy Benjámin tanítványa.

A csapat viszont megállíthatatlan volt a spanyolországi junior vk-n. Itt Luca mellett Pótz-Nagy Fanni képviselte még a BVSC-s színeket. Előbb Nagy-Britanniát 45:26-ra, majd Törökországot 45:39-re győzték le a lányok. A bolgárok elleni elődöntőben Battai Sugár és Szűcs vezérletével nyertek a mieink 45:40-re. A döntőben aztán remek vívással 45:27-re múlta felül az amerikaiakat a Battai Sugár, Keszei Kíra, Pótz-Nagy Fanni, Szűcs Luca összeállítású csapat!

Miközben a juniorok külföldön versenyeztek, kadet párbajtőrözőink a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban léptek pástra Magyar Kupa-fordulón. A férfiaknál a 98 indulóból Kó Benedek egészen az elődöntőig menetelt és bár ott kikapott, így is bronzérmet szerzett. Rajta kívül Kó Ágoston is a legjobb 8-ig jutott, ő végül nyolcadik lett.

A kadet női mezőnyben is két vívónk került be a Top8-ba. Andrásfi Júlia a fináléban 15:10-re kikapott Salamon Rékától, így fiatal tehetségünk ezüstérmet szerzett, míg Mjacher Emese ötödikként zárt.

Másnap aztán a junior csapatok is jól szerepeltek. A fiúk a Tapolcától, a lányok pedig a Békéscsabától kaptak ki a fináléban, míg második számú fiú csapatunk negyedik lett.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

 

Fotó: hunfencing.hu

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz