Menü

BVSC-s sportoló a legendák között

2017. Május 30
1666
BVSC-s sportoló a legendák között

A Nemzet Sportolói – Balczó András öttusázó, Hammerl László sportlövő, Ivánkay Mária asztaliteniszező, Kárpáti György vízilabdázó, Keleti Ágnes tornász, Kulcsár Győző vívó, Magyar Zoltán tornász, Portisch Lajos sakkozó, Rejtő Ildikó vívó, Schmitt Pál vívó, valamint Székely Éva úszó – dr. Kamuti Jenőt javasolják tizenkettedik tagnak az elhunyt súlyemelő-legenda, Földi Imre megüresedő helyére.

Ezt az ajánlást Szabó Tünde sportért felelős államtitkár terjeszti hamarosan a kormány elé. Az Emberi Erőforrásuk Minisztériuma jogosult megvizsgálni, hogy fennáll-e érdemtelenségi ok a javasolt személlyel kapcsolatban, de ilyenre eddig még nem volt példa.

Dr. Kamuti tőrvívó, orvos, sportvezető, immár 17. éve a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, kétszeres olimpiai ezüstérmes, világbajnok és hatszoros magyar bajnok, 2012 óta a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja. Dr. Kamuti Jenő 1950-től egészen pályafutása végégig klubunk – előbb a Budapesti Lokomotív, majd a BVSC – versenyzője volt.

A Nemzet Sportolója címre többen is eséllyel pályáztak, összesen tizenhárman kerültek be a kalapba. Kamuti Jenő a harmadik fordulóban kapta meg a javaslathoz szükséges többséget, tehát az ötven százalék plusz egyet. A Nemzet Sportolói közül kilencen érkeztek meg a Sportállamtitkárság Hold utcai épületébe, de a két távol maradó tag, Székely Éva és Keleti Ágnes is leadta a szavazatát telefonon.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz