Menü

BVSC Napló: Záródó kapuk

2020. Március 16
1408
BVSC Napló: Záródó kapuk

Honlapunkon folyamatosan tájékoztatunk mindenkit a koronavírus-járvány miatti legfrissebb intézkedésekről, de ezúttal visszatekintünk az elmúlt hét sporteseményeire. Bár sok elhalasztás történt, azért voltak sportsikereink is.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság még nem halasztotta el a tokiói ötkarikás játékokat, de számos olimpiai kvalifikációs viadalt ideiglenesen töröltek. Összeszedtük, hogy érinti ez sportolóink versenynaptárát.

Mivel a koronavírus-járvány miatt elhalasztották a női vízilabdázók múlt hétre tervezett olimpiai kvalifikációs tornáját, így az eredeti programhoz képest korábban folytatódott a bajnokság. Petrovics Mátyás tanítványai Egerben 9-9-es döntetlent játszottak szerdán, szombaton viszont már nem rendezték meg az UVSE elleni hazai meccsünket a járvány visszaszorításával kapcsolatos intézkedések miatt.

Pénteken még lejátszották a BVSC-Zugló–Újpest FC II labdarúgó mérkőzést is a BLSZ I. osztályában, igaz, zárt kapuk mögött. Csapatunk örülhetett végül a 2-1-es győzelemnek a rangadón.

Nyolc éremmel, köztük 3 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzéremmel zárták birkózóink a Diák I. és Diák II. korosztály számára rendezett Budapest Bajnokságot. Kötöttfogásban és szabadfogásban is szép sikereket értek el sportolóink.

Amióta elindult csapatsportágaink játékosait bemutató sorozatunk, a Játékosportré, először jártunk női kézilabdázóinknál, hiszen az előző hónapban a férfiakat látogattuk meg. Ezúttal a női együttes egyik kapusát, Márity Laurát faggattuk.

A Farkasréti temetőben szerdán utolsó útjára kísérték Székely Éva olimpiai bajnok úszót, aki február 29-én hunyt el 92 éves korában.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz