Menü

BVSC Napló: Utánpótlásérmekben gazdag hét

2020. November 16
638
BVSC Napló: Utánpótlásérmekben gazdag hét

Szárnyaltak fiatal sportolóink az elmúlt héten. Az úszóknál a serdülők és ifik az országos bajnokságról, míg a vívóknál a kadet és junior kardozók, valamint párbajtőrözők a Magyar Kupa következő állomásáról szállították az érmeket.

Röviden azt is mondhatnánk, hogy az utolsó támadáson múlott a pontszerzés női vízilabdázóink számára az OB I 7. fordulójában az UVSE ellen. Azonban riválisunk végig vezetett a találkozón, így végül 11-10-re nyert a Szőnyi úton.

Idén először rendeztek országos bajnokságot utánpótlás úszóinknak. A serdülők és az ifik is kitettek magukért és az 1 arany-, 2 ezüst- és 5 bronzérem mellett számos pontszerző helyezésnek, valamint egyéni csúcsoknak örülhettünk.

Nem csak az utánpótlás úszók, hanem a masters korosztály is sikerekkel tért haza az ob-ről. Gyuráki Attila és Vermes Albán is aranyérmes lett.

A hétvégén két szakágban, a kardozóknál és párbajtőrözőknél is megrendezték a Magyar Kupa 3. fordulóját két korosztályban. Utánpótlásunk pedig a nyolc aranyéremből hármat begyűjtött és további értékes dobogós, valamint pontszerző helyeket szerzett.

Vasárnap ért véget a bulgáriai Plovdivban a pályakerékpározók Európa-bajnoksága, ahol négy sportolónkért is szoríthattunk. Csengői Bálint hatalmas egyéni csúccsal, Lovassy Krisztián pedig Top10-es eredményekkel zárta a kontinensviadalt.

A Tiszakécske elleni bravúros győzelem után Balassagyarmatról nem sikerült ponttal távoznia labdarúgóinknak. Ellenfelünk hazai pályán 1-0-ra nyert az NB III Keleti csoportjának 18. fordulójában.

Férfi kézilabdázóink fontos győzelmet arattak a RÉV II-BOB együttes vendégeként. A fiúk 25-23-ra diadalmaskodtak, így a második helyről várhatják a folytatást a Budapest I. osztályban. Ugyanez nem sikerült az NB II-ben érdekelt női csapatnak, akik nagy csatában otthon kaptak ki 27-26-ra a Marcalitól.

Sajnos az újabb korlátozó intézkedések miatt ismét be kellett zárnunk létesítményeinket, amelyeket viszont sportolóink továbbra is használhatnak. A BVSC-Zugló hivatalos közleménye az új járványügyi korlátozó intézkedésekkel kapcsolatban.

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz