Menü

BVSC Napló: Újabb világbajnoki érem

2019. Szeptember 23
1470
BVSC Napló: Újabb világbajnoki érem

A múlt hét sem telt el BVSC-s világbajnoki érem nélkül. Ezúttal Veres Amarilla a női párbajtőrcsapattal állhatott fel a dobogóra, a dél-koreai kerekesszékes vívó-világbajnokságon. A BVSC Naplóban további sikereinkről is beszámolunk.

Korpási Bálint világbajnoki bronzérme után ezúttal Veres Amarilla szállította a hasonló eredményt. Sportolónk nemzetközi edzőtáborban készült a dél-koreai kerekesszékes vívó-világbajnokságra, ahol helyt állt az erős mezőnyben. Párbajtőr egyéniben a 9. helyen zárt, míg a csapattal egy fantasztikus bronzéremnek örülhetett. A kardozók versenyében a 8., a válogatottal pedig az 5. pozícióban végzett a vb-n.

Férfi vízilabdázóink nagyon fontos győzelmet arattak hazai medencében a Vasas ellen, az OB I 3. fordulójában, így továbbra is hibátlanok a bajnokságban Szűcs Levente tanítványai. Női szakágunk képviselői is pozitív hetet zártak. Igaz számukra csak szombaton kezdődik a bajnokság, de a martfűi felkészülési tornán minden meccsét megnyerte a csapat. Ráadásul a héten két kulcsemberünk, Gyöngyössy Anikó és Leimeter Dóra is 2022-ig meghosszabbította a szerződését klubunkkal.

A Budapest I. osztályában szereplő, fiatalokból álló női kézilabdaegyüttesünk megszerezte első győzelmét. A lányok a Pénzügyőr SE II-t múlták felül otthon 26-19-re.

Röplabdázóink számára is megkezdődött a szezon. U19-es lányaink saját korosztályukban két győzelemmel hangoltak az NB II-re.

Bár felnőtt labdarúgóink a múlt héten nem léptek pályára bajnokin, az U19-es együttes Soroksárra látogatott, ahol értékes 1-1-es döntetlent játszott a gárda.

Pályakerékpárosaink utóbbi hetekben mutatott remek sikereinek meglett a gyümölcse. Ugyanis Filutás Viktor és Lovassy Krisztián 3 kvótát szerzett a 6 fordulóból álló Világkupa-sorozatra, amely része az olimpiai kvalifikációnak.

Ezúttal sem maradtunk interjúk nélkül. Folytattuk karate szakosztályunk utánpótlás sportolóit bemutató sorozatunkat, valamint megismerkedtünk az asztaliteniszezők új szakosztályvezetőjével, Martinecz Gyulával, aki mesélt az első hetek tapasztalatairól és a jövőbeli terveiről.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz