Menü

BVSC Napló: Sűrű és eredményes hét

2021. Május 24
432
BVSC Napló: Sűrű és eredményes hét

Bár a Duna Arénában rendezett Európa-bajnokság a tokiói felkészülés része volt úszóink számára, nagyon biztató eredmények születtek a kontinensviadalon. Az elmúlt héten azonban nem csak ott remekeltek sportolóink! Mutatjuk a BVSC Naplóban a továbbiakat!

Jól zárult a budapesti úszó Európa-bajnokság, hiszen Burián Katalin bronzérmes lett a női 200 méteres hát fináléjában. Sportolónk így megismételte a legutóbbi kontinensviadalon mutatott teljesítményét! Németh Nándor szenzációs országos csúccsal lett negyedik 100 méter gyorson, míg Cseh László 200 vegyesen zárt ugyanebben a pozícióban.

A negyedik helyen zárták férfi vízilabdázóink a szezont, miután a Ferencváros a hazai környezetben aratott 10-9-es sikere után a Szőnyi úton is nyerni tudott a bronzpárharc második felvonásán (11-14)! Ennek ellenére jár a gratuláció csapatunknak, hogy a bravúrt jelentő negyedik helyen végeztek a bajnokságban!

Gól nélküli döntetlent játszottak labdarúgóink a Balassagyarmat elleni hazai találkozón a Keleti csoport 37. fordulójában. Vasárnap pedig az is eldőlt, hogy mivel a Jászberény kikapott, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül ezüstérmesként zárja a szezont újonc együttesünk!

Sorozatban ötödik mérkőzésüket is megnyerték női kézilabdázóink az NB II dél-nyugati csoportjában, ezzel már a hatodik helyen állnak a bajnokságban a mieink! Ráadásul a tabellán előttünk álló Siófok U22-es együttesét sikerült legyőznünk 29-24-re.

Bár az éremszerzés volt a célja a szkopjei U23-as birkózó Európa-bajnokságon Kajtán Olivérnek, végül 10. lett sportolónk a kontinensviadalon. Győzelemmel kezdett, majd a negyeddöntőben kikapott ukrán riválisától, végül a vigaszágon német ellenfele nyert.

Utánpótláscsapataink ismét kitettek magukért az országos bajnokságok zárásánál. Női U17-es röplabdázóink közel voltak az elődöntőbe jutáshoz, végül a hatodik helyen végeztek az Országos Serdülő Bajnokságban. A vízilabdázóknál a fiú serdülők bronzéremmel térhettek haza a nyolcas döntőről, miután a 3. helyért játszott összecsapáson 10-7-re legyőzték a Pécset.

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz