Menü

BVSC Napló: Sikeres évkezdés

2020. Január 13
1158
BVSC Napló: Sikeres évkezdés

Túl vagyunk az év első teljes hetén és a BVSC Napló sem maradhat el. Sportolóink már a 2020-as esztendő elején kitettek magukért és szép eredményeket értek el. Közülük is kiemelkedtek vívóink, akik remekül szerepeltek a páston.

Bár Szűcs Luca még január első hétvégéjén szerzett aranyérmet a budapesti junior kard világkupán, mivel ez idén az első BVSC Napló, így fontos megemlítenünk az ő sikerét is. Aztán az elmúlt napok sem múltak el BVSC-s aranyérmek nélkül. Andrásfi Tibor a férfi párbajtőr-válogatottal világkupát nyert, amivel jó pozícióból várhatják az olimpiai kvalifikáció utolsó két állomását. Kadet kardcsapatunk itthon végzett az élen a fiúknál az országos bajnokságon, míg Ondrik Kondrád egyéniben is a dobogó tetejére állhatott.

Vasárnap elkezdődött a Duna Arénában a január 26-ig tartó olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokság. Női válogatottunkban Gyöngyössy Anikó és Leimeter Dóra révén két játékosunk is érdekelt. Mindketten góllal vették ki részüket a nyitónapon a horvátok elleni 25-6-os győzelemből.

Csapataink közül röplabdázóink már két fordulón is túlvannak az újévben. Daróczi Gergely tanítványai a Kazincbarcikát 3:0-ra legyőzték otthon, Gödöllőn viszont hasonló arányú vereséget szenvedtek.

Férfi kézilabdázóink számára is folytatódott a bajnokság. A Budapest II. osztályban a Budapest Wolves együtteséhez látogatott Balog Beáta együttese, ahol 34-24-re nyertek a mieink, így továbbra is vezetik a bajnokságot.

Az őszi szezon végén indított sorozatunk első két részében már bemutattuk a labdarúgóknál a nagy és közép szekciót, ezúttal pedig a legkisebbeken volt a sor. A szekció vezetőjével, Német Györggyel beszélgettünk többek között a célokról és a feladatokról is.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz