Menü

BVSC Napló: Sikerekben gazdag hét

2020. December 07
657
BVSC Napló: Sikerekben gazdag hét

Régen volt ennyi esemény egyszerre, mint amennyiről be tudtunk számolni a múlt héten. Külön öröm, hogy sportolóink sikereiről írhattunk. Ezek közül is kiemelkedik a férfi vízilabdázók drámai továbbjutása az Eurokupában, minden további a BVSC Naplóban!

Drámai körülmények között továbbjutott a BVSC-Zugló az Eurokupában! Férfi vízilabdázóink végül csoportmásodikok lettek, de a több dobott gólnak köszönhetően a francia Tourcoing elleni 15-15-ös döntetlen elég volt a legjobb 16 közé jutáshoz! Sajnos szomorú hír is érte a szakosztályt és klubunkat, ugyanis életének 64. évében elhunyt egyesületünk kiváló edzője, Kuncz László. Emlékét megőrizzük!

Győzelemmel búcsúztatták az évet felnőtt labdarúgóink! A BVSC-Zugló a Mezőkövesd II vendégeként nyert 2-0-ra az NB III Keleti csoportjának utolsó 2020-as fordulójában. Ezzel jelenleg újoncként a harmadik helyen állnak a mieink, de legrosszabb esetben is negyedikek lesznek, ha riválisaink lejátsszák elmaradt meccseiket.

Tovább menetelt női röplabda csapatunk az NB II-ben. Ezúttal az eddig szettveszteség nélkül álló Kispest otthonában sikerült nyernie a lányoknak jó játékkal 3:1-re, így az első helyen telelnek Daróczi Gergely tanítványai!

Korpási Bálint és Takács István is bekerült a birkózók egyéni világkupára utazó keretébe a hazai szövetség tájékoztatása szerint. A versenyt Belgrádban rendezik december 12. és 20. között, ahol a több hiányzó ellenére világbajnoki mezőny várható.

Háromszor is dobogóra állhattak vívóink a hétvégén rendezett Magyar Kupa fordulókon. A felnőtt női kardozóknál Szűcs Luca egyéniben és a csapattal is második lett, míg a junior párbajtőrözők között Osman-Touson Maruán gyűjtött be egy ezüstérmet.

Utánpótlás úszóink is remek hétvégét zártak, hiszen összesen 67 arany-, 53 ezüst- és 43 bronzérmet szereztek a Delfin, Cápa és Gyermek korosztályokban rendezett Regionális Bajnokságon!

Felnőtt úszóink számára keddtől szombatig Kaposváron rendezik az országos bajnokságot. Felvezető sorozatunkban ennek kapcsán kérdeztük Bernek Pétert, Bohus Richárdot, Burián Katalint, Cseh Lászlót és Németh Nándort, hogy mit várnak az év fő versenyétől.

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz