Menü

BVSC Napló: Sikerek idegenben

2019. November 25
1397
BVSC Napló: Sikerek idegenben

Vívóink nemzetközi világkupákon, úszóink Londonban, csapataink pedig a határon belül, de idegenben szerepeltek a hétvégén. Szinte mindenhol sikereknek örülhettünk, ezek közül is kiemelkedik párbajtőrözőink teljesítménye.

Az olimpia szempontjából nagyon fontos hétvége várt vívóinkra. A párbajtőrözőknél Andrásfi Tibor egyéniben a nyolcadik helyen zárta a berni világkupát, míg Pusztai Liza a kardválogatottal lett negyedik Orleans-ban. A junior női párbajtőrözők világkupáján pedig Borsody Emma ezüstérmet szerzett.

Úszóink az újdonsült sorozatban, az International Swimming League-ben szerepeltek három különböző csapatban. Közülük az ISL utolsó selejtező állomásán Londonban, a házigazda London Roar tagja, Bernek Péter örülhetett a decemberi Las Vegas-i fináléba jutásnak.

Csapataink is remekül szerepeltek. Kézilabdázóinknál felnőtt női és férfi együttesünk is idegenben diadalmaskodott. Előbbi a Budapest Wolves (30-21), míg utóbbi a Ferencvárosi VSK (31-23) vendégeként gyűjtötte be a két pontot.

Női vízilabda együttesünk fontos bajnokit játszott szintén idegenben. A Ferencváros vendégeként 9-9-es döntetlent értek el Petrovics Mátyás tanítványai, ami az elődöntőbe jutás szempontjából értékes pont lehet majd.

Férfi és női labdarúgóinkra is idegenbeli találkozó várt. Gabala Krisztián együttese hozta a kötelezőt és a XII. Kerület Svábhegy FC ellen magabiztos, 7-0-s sikert aratott. Ez pedig azt is jelenti, hogy őszi bajnok a BVSC-Zugló a BLSZ I. osztályában. A nők Nyíregyházára utaztak, ahol bravúros 0-0-s döntetlent játszottak.

A változatosság kedvéért női röplabda csapatunk is idegenben szerepelt a hétvégén. A lányok rendkívül szoros, végül ötszettes találkozón kaptak ki a Nyíregyházától.

A sportpályákon kívül is hírt adtunk a BVSC zöldstratégiájáról, illetve youtube-csatornánkon bemutattuk a készülő geotermikus kút munkálatait.

A Zuglói Hősök legfrissebb részében az olimpiai bajnok úszóval, Székely Évával ismerkedtünk meg, akitől azt is megtanultuk, hogy „Sírni csak a győztesnek szabad!”.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz