Menü

BVSC Napló: Remény a folytatásra

2020. Május 04
1047
BVSC Napló: Remény a folytatásra

Bár Leimeter Dóra a női vízilabda-válogatottal már múlt héten megkezdhette az edzéseket, fontos hír, hogy ettől a héttől szakosztályaink felnőtt sportolói számára is lehetőség van közös edzésekre. Minden további a BVSC Naplóban!

Nagyon fontos hír sportolóink számára, hogy az április 30-i kormányrendelet szerint május 4-től az ország egész területén engedélyezettek a sportegyesületekben az edzések. A BVSC-nél egyelőre felnőtt sportolóink térhetnek vissza a létesítményekbe.

Bár ahogy márciusban megírtuk, az eredetileg májusra tervezett budapesti vizes Európa-bajnokságot augusztusra halasztották, azonban eldőlt, hogy nyáron sem lesz Eb. Úgy tűnik, hogy 2021 májusában rendezik majd az úszók, szinkronúszók, nyíltvízi úszók és műugrók kontinensviadalát.

A koronavírusból felgyógyult élsportolók ajánlották fel a vérplazmájukat a fertőzöttek kezeléséhez. Válogatott úszóink közül Bohus Richárd és Kozma Dominik is csatlakozott az önkéntes akcióhoz.

Szigorú körülmények között, de Európa-bajnoki bronzérmes női vízilabda-válogatottunk elkezdte újból az edzéseket múlt héten. Leimeter Dóra elárulta, hogy nagyon örülnek, hogy újra vízben edzhetnek és sok türelemmel igyekeznek bepótolni a kihagyást.

Rengetegen segítenek másokon a jelenlegi járványhelyzetben, ezúttal a Ferencváros és BVSC vízilabda szakosztályai fogtak össze szurkolói kezdeményezésre. Az adományból a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikája részesült.

Bár a családi hagyomány miatt egyértelmű lehetett volna, hogy Kemény Kristóf az edzői pályát választja, először mégis más tervei voltak. Azonban nem bánta meg, hogy a vízilabda mellett döntött, csapataival pedig komoly céljai vannak.

Reményeink szerint hamarosan edzésbe állhat összes csapatunk, de amíg erre még várnunk kell, addig labdarúgó utánpótlásunk edzőivel beszélgettünk. Ezúttal az U15-ös korosztállyal foglalkozó felnőtt játékosunkat, Sashegyi Krisztiánt kérdeztük .

A birkózó edzőinket bemutató sorozatunkat is folytattuk, amelyben ezúttal a Kárpátalján született Borsos Eduárdot faggattuk. A 26 éves, sportolóból lett edző a BVSC, Jászkiséren működő alközpontjával foglalkozik.

Anyák napja alkalmából élspostolóink egy közös verssel köszöntötték az édesanyákat, amely itt visszanézhető.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz