Menü

BVSC Napló: Érmes hétvége

2020. Március 09
1063
BVSC Napló: Érmes hétvége

Asztalitenisz, birkózás, karate és vívás. Mindegyik sportágban dobogóra állhattak az elmúlt héten sportolóink. Közülük is kiemelkedik Pusztai Liza, aki egyéniben és csapatban is érmes lett az athéni világkupán. Minden további a BVSC Naplóban!

Remek hétvégét zárt Pusztai Liza! Előbb egyéniben szerzett ezüstérmet az athéni világkupán, majd vasárnap a csapatverseny után is dobogóra állhatott kardozónk. A női válogatott ugyanis a bronzmeccsen legyőzte Lengyelországot, így jó pozícióból várhatja az olimpiai rangsorban, a két hét múlva esedékes utolsó kvalifikációs viadalt.

Az utánpótlás is jó szerepelt. Befejeződött ugyanis a horvátországi Porecben rendezett korosztályos vívó Európa-bajnokság. A kadetok után a juniorok voltak soron, ahol Szűcs Luca és Pótz-Nagy Fanni aranyérmes lett a kardcsapattal, míg Borsody Emma a párbajtőr-válogatottal szerzett bronzérmet.

Remekül szerepelt Takács István a 2020. évi junior kötöttfogású nemzetközi válogatón. A Zsámbékon rendezett versenyen nem talált legyőzőre birkózónk, így megérdemelten szerezte meg az aranyérmet.

A BVSC-Zugló 1 arany-, 4 ezüst- és 17 bronzéremmel zárta a Szigetszentmiklóson rendezett 30. Hungarian Tatami Karate Cup-ot. Szegedi Döme a felnőttek között nyert -67 kg-ban, míg Hab Gábor a kadet -57 kg-os súlycsoportban lett bronzérmes.

Kecskeméten rendezték az asztaliteniszezők összevont országos bajnokságát, ahol a sportág apraja-nagyja asztalhoz lépett. Sportolóink remek eredményei közül kiemelkedett Molnár Krisztián és Molnár Kendra bronzérme a felnőtt vegyes párosok között.

Férfi vízilabdázóink nagyot küzdöttek, de nem sikerült a bravúr és az OSC nyert 15-9-re az alapszakasz utolsó mérkőzésén a Szőnyi úton. Csapatunk aztán szombaton már meg is kezdte az alsóház küzdelmeit. Szűcs Levente tanítványai a Tatabányát győzték le otthon 12-10-re.

Most már hagyományosan folytatódott Játékosportré sorozatunk, amelyben minden héten más-más csapatsportágunk sportolóit mutatjuk be. Ezúttal a női röplabdázókhoz látogattunk, ahol Réthelyi Zsófia mesélt többek között a kezdetekről és kedvenceiről is.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz