Menü

BVSC Napló: Bővülő tokiói csapat

2021. Március 22
476
BVSC Napló: Bővülő tokiói csapat

Az elmúlt héten újabb sportolónk szerzett olimpiai kvótát. Korpási Bálint szenzációs birkózással zsebelte be a tokiói repülőjegyet. Mutatjuk, hogy mi történt még sportolóinkkal az ötkarikás játékokon túl!

Szombaton volt a boldogság világnapja és mi a nap elején csak reménykedtünk benne, hogy boldogan zárhatjuk majd a birkózók európai olimpiai kvalifikációs versenyét. Korpási Bálint gondoskodott róla, hogy így legyen!

Egy héttel Korpási sikere előtt a magyar női kardválogatott írt történelmet a BOK-csarnokban azáltal, hogy kvalifikálta magát az olimpiára. Az egyéniben aranyérmes, míg a csapattal kvótát szerző Márton Annával beszélgettünk a nagy sikerről és a tokiói célokról is!

Reménykedtünk abban, hogy a női kardozók után a férfi párbajtőrözők is ott lehetnek majd Tokióban, azonban sajnos a csapatnak nem sikerült negyeddöntőbe jutnia a kazanyi világkupán, így lemarad az olimpiáról. A Kína elleni nyolcaddöntőben a ráadásban maradtak alul Andrásfi Tiborék kiélezett párharcban 29-28-ra.

Tovább menetel a labdarúgó NB III Keleti csoportjában Céró Bálint együttese és ennek is köszönhető, hogy már csupán két pontra van a második helyezett Jászberény a tabellán. Ezúttal a Tállyát sikerült otthon legyőzni 3-1-re, megszerezve zsinórban a hetedik sikert!

Női vízilabdázóinkra két rangadó várt a múlt héten, azonban sajnos előbb vezetőedzőnket, majd több játékosunkat is sújtotta a koronavírus, így megfogyatkozva a tisztes helytállás lehetett a cél az UVSE és a Dunaújváros ellen. A férfi csapat viszont magabiztosan nyert otthon a KSI ellen.

Fontos meccsen diadalmaskodtak röplabdázóink! Daróczi Gergely tanítványai visszavágtak a Szegednek az idegenben elszenvedett vereségért és a 3-1-es győzelemmel otthon tartották a három pontot.

Férfi kézilabdázóinknak sajnos nem sikerült idegenben pontot rabolni a Hort SE otthonában. Szakál Dániel együttese szoros mérkőzésen 28-25-re maradt alul, de így is őrzi dobogós helyét a fiatal csapat a Budapest I. osztáyban.

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz