Menü

BVSC Napló: Bajnoki érmek, továbbjutás a kupában

2020. Szeptember 21
794
BVSC Napló: Bajnoki érmek, továbbjutás a kupában

Újabb szép sikerekről számolhatunk be sportolóink múlt heti eredményei kapcsán. A pályakerékpárosok az országos bajnokságon számos aranyérmert nyertek, de birkózásban is szerzett érmet a BVSC. Csapataink pedig a Magyar Kupában jeleskedtek.

Remekül szerepeltek sportolóink a Millenáris Velodrome-ban rendezett pályakerékpáros országos bajnokságon szombaton és vasárnap is. Lovassy Krisztián négyszer is a dobogó legfelső fokára állhatott fel, de Borissza Johanna, valamint a rövid pályás gyorskorcsolyázóktól igazolt Jászapáti Petra is triplázott. Ráadásul a lányok csapatsprintben új pályacsúcsot állítottak fel.

A felnőtt birkózó országos bajnoksággal, zárt kapuk mögött avatták fel a csepeli Kozma István Magyar Birkózóakadémiát. A juniorok után Takács István a felnőttek között is dobogóra állhatott, ezúttal ezüstérmesként zárt súlycsoportjában.

Maratoni csatában lépett tovább a BVSC-Zugló a labdarúgó MOL Magyar Kupa 7. fordulójába. A 120 percig gól nélküli találkozón, a mieink a tizenegyespárbaj során hátrányból fordítva ejtették ki idegenben a Sopront, így a BVSC jutott elsőként a legjobb 64 csapat közé!

Női röplabdázóink is tovább léptek a Magyar Kupában. A hazai diadal után Miskolcon is 3-0-ra nyertek Daróczi Gergely tanítványai. Így a következő körben az elmúlt három szezonban háromszor is döntőt játszó, ebből kettőt megnyerő Nyíregyháza látogat majd a Szőnyi útra!

Közel álltak a csodához férfi vízilabdázóink. A 3. negyed 3. percében már 7-4-re vezetett a BVSC-Zugló a 2019-es bajnok és BL-győztes Ferencváros ellen az OB I 5. fordulójában. Végül érvényesült a papírforma és 13-9-re a zöld-fehérek nyertek, de minden dicséret megilleti a mieinket.

Második mérkőzését is megnyerte férfi kézilabda együttesünk a Budapest I. osztályban. Csütörtökön a Bp. Elektromos ellen 32-27-re diadalmaskodtak a mieink otthon. Vasárnap aztán a nők is győzelemmel mutatkoztak be újoncként az NB II-ben, ahol a Balatonboglárt múlták felül 39-25-re.

Rövid pályás világ- és Európa-bajnok úszónkkal, Bernek Péterrel beszélgettünk youtube-csatornánkra készült videónkban, az elmúlt időszakban elvégzett munkáról, apaságról és arról is, milyen számokban készül az olimpiára.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz