Menü

BVSC Napló: Aranyos úszók

2019. Október 07
1554
BVSC Napló: Aranyos úszók

Egyéniben és csapatban is szép sikereket értek el sportolóink az elmúlt héten. Ezek közül is kiemelkedett úszóink szereplése a budapesti világkupán. A BVSC Naplóban viszont további eredményeinkről is beszámolunk.

Bár úszóink mindössze bő egy hónapja kezdték a felkészülést, a múlt hétvégén máris verseny várt rájuk, méghozzá nem is akárhol. A világkupa-sorozat következő állomása ugyanis Budapesten volt. A szezon első megmérettetésén jól szerepeltek sportolóink: Burián Kata 200 méter háton, Németh Nándor pedig a 4x100-as mix gyorsváltóval lett aranyérmes.

Hasonlóan szép sikereket ért el Andrásfi Tibor, aki világbajnokot verve lett második az évad első versenyén. Ráadásul másnap a csapattal is ezüstérmet nyert kiváló párbajtőrözőnk.

Karate utánpótlásunk 6 fővel vett részt a háromnapos CRO Openen Rijekában, ahol több mint 2000 induló és 30 ország versenyzett. A BVSC-Zugló fiataljai egy 5. és egy 7. hellyel zárták a nemzetközi viadalt.

Felemásan szerepeltek vízilabdázóink a bajnokságokban. A nők idegenben nyertek az újonc, de rendkívül veszélyes III. kerület otthonában 18-11-re, a férfiak viszont otthon kaptak ki 16-6-ra a jóval esélyesebb Egertől.

Felnőtt labdarúgóink az egy héttel ezelőtti döntetlen után visszatértek a győzelem útjára. Ráadásul fontos skalpot gyűjtöttek, hiszen a forduló előtt dobogós Pénzügyőrt múlták felül 4-0-ra. Női labdarúgóink is örülhettek, hiszen történetük első NB II-es győzelmét aratták, miután idegenben diadalmaskodtak 8-2-re Hajdúszoboszlón.

Kézilabdában is sikeres hetet zártak felnőtt együtteseink. A fiatalokkal felálló csapatok idegenben nyertek, ráadásul bajnokságuk élmezőnyébe tartoznak.

Folytattuk röplabda edzőinket bemutató sorozatunkat, amelyben a klub korábbi ikonjával, Lengyel Ildikóval beszélgettünk, valamint exkluzív interjút adott honlapunknak a hollandok háromszoros olimpiai bajnok úszója, Ranomi Kromowidjojo.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz