Menü

BVSC Napló: A szünet ellenére sűrű hét

2020. November 02
647
BVSC Napló: A szünet ellenére sűrű hét

Bár sok sportágban kisebb őszi szünet volt, így is sűrű hét van mögöttünk. Érmekkel kezdődött a felnőtt párbajtőrözők számára az idény, míg csapataink közül a röplabdázók és labdarúgók is nyertek, férfi vízilabdázóink pedig megszorongatták riválisukat.

Borsody Emma 2018-ban, a junior-világbajnokságon szerzett bronzérme után kötött először szerződést nevelőegyesületével. A BVSC vezetősége a párizsi olimpiáig, tehát 2024-ig hosszabbított párbajtőröző tehetségünkkel, akivel céljairól is beszélgettünk. Majd a hétvégén már meg is hálálta a bizalmat, hiszen hosszú szünet után a felnőtt párbajtőrözők számára is elkezdődött a 2020-2021-es vívóidény. Bár voltak hiányzóink, de sportolóink így is érmekkel zárták a nyitóversenyt. Borsody Emma és Niko Vuorinen egyéniben és a férfi csapat is bronzérmet szerzett.

A bajnokság topcsapatai közül az OSC látogatott a Szőnyi útra a férfi vízilabda OB I-ben. A félidőben még döntetlenre álltak a csapatok, de a harmadik negyedben meglépett ellenfelünk, végül 12-11-re maradt alul a jól küzdő BVSC.

Labdarúgóink dupláztak a múlt héten. Előbb felforgatott kerettel a szintén tartalékos Debrecent fogadtuk a MOL Magyar Kupa 7. fordulójában. Fiatal együttesünk nem vallott szégyent és a hajráig csak egy góllal vezetett az NB II listavezetője, de végül 2-0-ra nyertek a vendégek. Vasárnap pedig idegenben győzte le a Ceglédet a BVSC 2-1-re, így jelenleg a hatodik helyen áll együttesünk az NB III Keleti csoportjában.

Már öt győzelemnél járnak női röplabdázóink az NB II Keleti csoportjában. Daróczi Gergely betegsége miatt szakosztályvezetőnk, Péter Krisztina irányította az együttest, amely hazai páláyn 3-2-re nyert a Miskolci VSC ellen.

Ahogy arról beszámoltunk, megszerezte második győzelmét is újoncként az NB II-ben női kézilabda együttesünk. Balog Beáta játékos-edzőnk értékelte youtube-csatornánknak az Egerszeg elleni találkozót és az ifi csapat remeklését. Utóbbi együttes a múlt héten is remekelt, hiszen nagy csatában 27-26-ra legyőzte a Gárdony-Pázmándot és így vezetik a mieink a pontvadászatot!

Úszóink egy kisebb csoportja spanyolországi magaslati edzőtáborba utazott, ahol elzártan készülnek az előttük álló versenyekre. A helyszínről Nagy Péter szakosztályvezetőnket kértük, hogy értékelje kicsit az eddig elvégzett munkát.

Már az 50-es években aktív volt a BVSC-Zugló tenisz szakosztálya és az a cél, hogy ismét fontos szerepet kapjon az utánpótlás. Kiss Gergely április óta dolgozik szakosztályvezetőként az egyesületnél, de a klubbal való kapcsolata 1999 óta tart. Őt kérdeztük a tervekről!

Rendhagyó formában jelentkezett a Zuglói Hősök legújabb része. Halottak napja alkalmából ezúttal a BVSC idén elhunyt korábbi kiválóságaira emlékeztünk!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz