Menü

Burián magabiztosan nyert a hazai világkupán

2019. Október 07
1183
Burián magabiztosan nyert a hazai világkupán

Két érem és rengeteg értékes helyezés sportolóink mérlege az úszók világkupa-sorozatának budapesti állomásán. A hétvégén a Duna Arénában rendezett viadalon Burián Kata 200 m háton, Németh Nándor pedig a 4x100 méter mix gyorsváltóval nyert aranyérmet.

A pénteki nyitónapon két döntősünk is volt a hátúszó számokban a Budapesten rendezett úszó-világkupán. Burián Kata 50 méteren (29.05), míg Bernek Péter 200 méteren (2:03.37) lett egyaránt hetedik.

Annak ellenére, hogy Nagy Péter szakosztályvezetőnk a verseny előtti interjújában elárulta, hogy nem ez lesz a BVSC-s csapat fő versenye a szezonban, szombaton még szebb eredményeket értek el sportolóink, ráadásul már az éremszerzés sem maradt el. Bohus Richárd 50 háton jutott döntőbe, ahol a hetedik legjobb idő (25.43) volt az övé. A nőknél 100 háton Burián nagy csatában maradt le a dobogóról Hosszú Katinka mögött, de így is a negyedik lett (1:01.03). Németh Nándor 100 gyorson zárt az ötödik pozícióban (49.30), az este folyamán viszont megszerezte a BVSC-s küldöttség első érmét. Sportolónk a 4x100 méter mix gyorsváltó nyitóembereként a harmadik helyen adta át a stafétát Szabó Szebasztiánnak, akit ugyanebben a pozícióban váltott Jakabos Zsuzsanna. Az utolsó százon Hosszú remekül hajrázott, így a lelkes hazai közönség nagy örömére magyar arany született ebben a számban.

 

 

A zárónapon is kitettek magukért úszóink. Burián egy nappal korábban még éppen lecsúszott a dobogóról, ezúttal viszont már féltávnál az élen állt 200 háton, végül magabiztosan nyerte meg a távot (2:09.98).

„Kettő tíz alatt úsztam, s nem is úsztam ki magam annyira. A lábaim eléggé fájnak, nem kellett beleszakadni az egészbe. Nagyon a felkészülés elején járunk, így jó ez. Mindig nagyon jó érzés visszatérni ide, ennek is köszönhetőek ezek az idők. Annyira korán van ez a verseny, még nem úszhatnánk ilyen jó időket, de a közönségnek köszönhetően mégis sikerül. Itt mindig fantasztikus élmények érnek, remélem, lesz még jó néhány hasonló” – nyilatkozta az M4 Sportnak úszónőnk.

A gyorsúszásban jeleskedő Németh 100 háton kvalifikálta magát a fináléba, ahol hatodikként (55.61) csapott célba. Zárásként Bohus örülhetett még egy negyedik helynek a 4x100 m mix vegyes váltó tagjaként.

Úszóink közül kisebb sérülés miatt Kozma Dominik nem indult, míg Cseh László az Indianapolisban elrajtoló International Swimming League (ISL) első állomásán versenyzett.

Gratulálunk sportolóinknak!

 

Fotók: MÚSZ / Derencsényi István

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz