Menü

Burián ismét olimpiai szintet úszna

2020. December 04
557
Burián ismét olimpiai szintet úszna

Jövő kedd és szombat között rendezik Kaposváron az úszók számára az országos bajnokságot. Folytatjuk felvezető sorozatunkat sportolóinkkal, ezúttal Burián Katalin árulta el céljait.

 

Talán annyi előnyöd van a többiekkel szemben, hogy a Nemzetközi Úszóligán már versenyezhettél. Milyen tapasztalatokkal zártad a sorozatot?

Jó versenyszituáció volt, de azt se mondanám olyannak, mint egy rendes verseny. Ennek inkább olyan hangulata volt, mint egy közös edzésnek, így nézők nélkül. Tehát teljesen más volt, mint egy átlagos verseny ebből a szempontból. Ennek ellenére remélem, hogy azért kicsit tapasztaltabban fogok majd odaállni erre az országos bajnokságra azáltal, hogy tudtam már valamennyit versenyezni.

 

Milyen formában érzed magad az országos bajnokság előtt?

Azért meglátszik az edzőtábor hiánya, de egész jó formában vagyok. Az edzések nagyon jól mentek. Kisebb apróságok még maradtak, amiket nem tudtam kijavítani, de nekem a márciusi országos bajnokság lesz fontosabb állomás az olimpiai felkészülésem során.

 

Mégis, ezúttal mit vársz el magadtól?

Ezen a decemberi ob-n szeretnék olyan időket úszni, amelyekkel már elégedett leszek. Ez nagyjából azt jelentené, hogy minél közelebbi eredményt érjek el az egyéni csúcsaimhoz. Jó lenne, ha 100 méter háton megint teljesíteném az olimpiai A-szintet, mert az nekem elévült. Továbbá természetesen szeretnék minden számban nyerni, amelyikben elindulok.

 

Akkor az olimpián a 200 mellett a 100 hát is ott lebeg a szemed előtt?

Igen, erre a távra is nagyon komolyan fel fogok készülni az olimpiára. Ugyanis azzal is egyre nagyobb terveim vannak, amióta egyre jobban megy ez a táv. De ehhez majd többet kell még edzenünk. Számomra eléggé furcsa a helyzet, hogy decemberben van az országos bajnokság, mert én télen sose tudtam olyan jól felkészülni, mert sokkal kevesebb az idő erre. Ennek ellenére úgy érzem, hogy jól fogok tudni úszni jövő héten.

 

Sok sikert kívánunk sportolónknak!

 

Fotó: MTI / Kovács Tamás

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz