Menü

Burián és Németh is jól szerepelt a hétvégén

2020. Július 27
1152
Burián és Németh is jól szerepelt a hétvégén

Hosszú szünet után rendeztek versenyt az úszók számára. Péntektől vasárnapig a Széchy Tamás Uszoda megtelt élettel a Négy Nemzet Úszóversenyen, ahol Burián Katalin két számban is győzött, de Németh Nándor is többször dobogóra állhatott.

Miután előbb a márciusi országos bajnokságot, majd az olimpiát és a budapesti Európa-bajnokságot, végül pedig az év végi rövid pályás világbajnokságot is elhalasztották a járvány miatt, nem sok lehetőségük maradt az úszóknak, hogy versenykörülmények között mérettessék meg magukat. Az edzések monotonitását szerette volna megtörni a péntektől vasárnapig a Széchy Tamás Uszodában rendezett Négy Nemzet Úszóverseny, amelyen a magyarok mellett osztrák, cseh és lengyel úszók versenyeztek egymással. A délelőtti előfutamokból a két legjobb magyar kvalifikálta magát a finálékba, ahova a többi nemzet is két-két versenyzőt delegált.

Az első napon két sportolónk jutott be a döntőbe, ahol Burián Katalin 50 háton legjobb magyarként a negyedik helyen végzett, míg Németh Nándor 200 gyorson az ötödik, a 4x100 méteres mix gyorsváltó tagjaként a harmadik pozícióban zárt.

A következő két napon is ők voltak a főszereplők BVSC-s úszóink közül. Szombaton mindketten dobogóra állhattak egyéniben és a váltókkal is. Kata 100 háton nem talált legyőzőre, Nándi pedig 50 gyorson lett bronzérmes, míg a 4x100 méteres vegyes váltóval az első, a 4x100 méteres férfi gyorsváltóval pedig a második leggyorsabb volt Németh. Kata a 4x100 méteres női vegyes váltó tagjaként lett második.

 

 

A zárónapon Burián 200 méter háton is aranyérmet szerzett, míg Németh két számban is döntős volt. 50 pillangón az 5., 100 gyorson pedig a 4. legjobb eredményt érte el.

Bár erre a versenyre munkából jöttek sportolóink és nem az eredmény volt az elsődleges, ennek ellenére gratulálunk úszóinknak a szép sikerekhez! Reméljük, hamarosan egyre több verseny szakítja meg az edzéseket.

A BVSC-s úszók döntős szereplései egyéniben:

200 m gyors – 5. Németh Nándor

50 m hát – 4. Burián Katalin

100 m hát – 1. Burián Katalin

50 m gyors – 3. Németh Nándor

50 m pillangó – 5. Németh Nándor

200 m hát – 1. Burián Katalin

100 m gyors – 4. Németh Nándor

 

Fotók: Magyar Úszó Szövetség / Derencsényi István

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz