Menü

Burián döntős 200 háton

2019. Július 26
1244
Burián döntős 200 háton

Pénteken is szinte az egész BVSC-s különítmény vízbe ugrott a dél-koreai vizes világbajnokságon. Úszóink közül Burián Katalin és Cseh László is bejutott az elődöntőbe, míg Kata számára a döntős szereplés is sikerült.

Az úszóversenyek pénteki napján is több úszónkért szoríthattunk a kvangdzsui vizes világbajnokságon. Cseh László az előfutamokból a hetedik helyen jutott tovább 51.88 századmásodperces idővel az esti elődöntőkbe 100 méter pillangón.

Burián Katalin szintén a hetedik legjobb idővel (2:06.01 mp) jutott a 16 közé 200 méter háton.

„Nagyon nehezen megy, ebben a párában nekem gond a levegővétel, és még mindig azt érzem, hogy nem álltam át, az idegrendszerem még alszik ilyenkor – sosem jártam a világnak ezen a felén, és még nem tudtam hozzászokni az egészhez. Este remélem más lesz, én mindenesetre mindent bele fogok tenni” – nyilatkozta Kata a szövetség Facebook-oldalának.

Az előfutamokban Németh Nándor két számban is érdekelt volt. A 100 gyorson csütörtökön országos csúcsot úszó sportolónk ezúttal egyéniben 50 gyorson volt érdekelt, ahol a 30. lett. Sajnos 4x200-as gyorsváltónknak sem sikerült a továbbjutás, ahol Nándi mellett két BVSC-s is szerepet kapott: Kozma Dominik és Bernek Péter. Kalmár Ákossal kiegészült négyesük végül a 15. helyen zárt.

Az esti program végén egyik szemünk sírt, a másik nevetett. Cseh a férfi 100 pillangó második futamában versenyzett, ahol az amerikai Caeleb Dressel világcsúcsot úszott. Laci az ötödik helyen ért célba, ami összesítésben a 10. pozíciót jelentette számára.

„Nem fáradtam el annyira, mint délelőtt, de sajnos nincs meg a jó technika. Nem baj, megyek tovább. Talán már itt sem kellene lennem, ennyi idősen nem szoktak úszni, de én folytatom, küzdök tovább” – mondta sportolónk az M4 Sportnak.

Burián számára viszont remekül alakult az elődöntő. Az ő futamában is világcsúcsot ért el a győztes, míg Kata a nyolcadik helyen jutott, a szombaton magyar idő szerint 13 órakor kezdődő fináléba.

Gratulálunk sportolóinknak!

 

Fotó: MTI / Kovács Tamás

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz