Menü

Burián: A hazai Eb-érem a motiváció

2020. Április 08
1548
Burián: A hazai Eb-érem a motiváció

Nincsenek könnyű helyzetben úszóink, hiszen egyelőre otthon edzenek ők is. Burián Katalin viszont szerencsés helyzetben van és igyekszik kihasználni a lehetőségeit. Ami a célját és motivációját illeti: 200 méter háton dobogóra állna a budapesti Eb-n.

 

Először is a legfontosabb, hogy vagy jelenleg?

Egészséges vagyok egyelőre, úgyhogy remélem, így is marad.

 

És hogy bírod az otthoni edzéseket?

Szerencsés helyzetben vagyok, mert kertesházban élek, szóval igazából minden lehetőségem megvan ahhoz, hogy tudjak a kertben kondizni. Kaptam kondigépeket, illetve egy vázagépet is, ami egy úszóergométer. Tudok ezek mellett szobabiciklizni, továbbá az erdő szélén lakom, ahova el tudok menni futni. Így ebből a szempontból nekem könnyebb, mint aki egy lakásba van bezárva.

 

Akkor már szinte csak a víz hiányzik neked az edzésekből…

Azt is próbálom megoldani, mert töltjük fel a medencét és abban fogok gumikötéllel edzeni. Igyekszem minden itthoni feltételt kihasználni. Majd meglátjuk, mennyire bírom majd ezt a hidegvizes edzést. Most szerzek ilyen neoprén ruhát, úgyhogy úgy tervezem mától már medencében is tudok majd edzeni. Így egy órát fogok úszni és napi két órát kondizni.

 

Milyen formában érezted magad, mielőtt kiderült, hogy elhalasztják a versenyeiteket?

Én itthon edzőtáboroztam, de sokkal jobb formában voltam, mint a tavaly nyári világbajnokság előtt. Úgyhogy nagyon sajnáltam, hogy elmaradt az országos bajnokság. E miatt nagyon összetörtem. Aztán az olimpia halasztása miatt még inkább, úgyhogy lelkileg nagyon padlón voltam pár napig.

 

 

Mi ad neked most motivációt az edzésekhez?

A budapesti Európa-bajnokság tartja bennem a lelket, hogy azon szeretnék magyar közönség előtt dobogóra állni. Minimum egy bronzérmet szerezni, de mivel két éve is harmadik voltam, így szeretnék előrébb lépni. Mivel az olimpia nagyon messze van megint, így az egyelőre kevés, hogy most motiváljon. De nyilván ott is minél jobban szeretnék majd szerepelni. 200 méter háton valószínűleg ott leszek, de szeretnék 100-on is szintet úszni, mert ami volt, az már elévült. Úgyhogy minimum két számot szeretnék úszni az olimpián és remélem, hogy még a váltóba is bekerülhetek. Tehát azért van rendesen tennivalóm. Próbálom magam minden nap motiválni ebben a nehéz időszakban is.

 

Mivel töltöd az edzések mellett a szabadidődet?

Igazából az edzések jól kitöltik a napomat. Közte pedig takarítok, kertészkedek, úgyhogy sok tennivaló van a ház körül. Továbbá ritkán elmegyek boltba, mert elvállaltam, hogy én vásárolok be a nagyszülőknek és szülőknek. Így annyira nem unatkozom szerencsére.

 

Sportolónk is csatlakozott ahhoz a jótékonysági akcióhoz, amelyben magyar válogatott úszók ajánlják fel ereklyéiket. Ma éppen a Kata által aláírt úszósapkára is licitálhattok. A teljes befolyt összeget a Dél-pesti Centrumkórház Hematológiai és Infektológiai Intézetének ajánlják fel a koronavírus elleni küzdelem érdekében.


Fotók: Facebook / Burián Katalin sportolói oldal

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz