Menü

Bravúros siker az Európa-bajnok ellen

2021. Június 17
344
Bravúros siker az Európa-bajnok ellen

Hat nap alatt hat meccset játszik a héten női vízilabda-válogatottunk az athéni világliga szuperdöntőjében. A csoportból a harmadik helyen jutott tovább a csapat, a negyeddöntőben pedig az Európa-bajnok Spanyolországot győzték le 10-8-ra a lányok.

Remek felkészülési lehetőségként szolgál a magyar női vízilabda-válogatott számára ez a hét, hiszen Bíró Attila tanítványai hat nap alatt hat mérkőzést játszanak az athéni világliga szuperdöntőjében. Rögtön az első napon az olimpiai rivális Japán várt a lányokra. Ezen a találkozón az ázsiaiak játékstílusa miatt Gyöngyössy Anikó kimaradt a meccskeretből, Leimeter Dóra viszont ott volt, és lőtt is két gólt a 26-10-re megnyert találkozón.

Kedden már nagyobb falat várt a lányokra, hiszen az oroszokkal csaptak össze a mieink. Ezúttal mindkét játékosunk vízbe csobbant, bár nem könnyed fürdőzésről volt szó, ahogy azt előzetesen várhattuk. A félidőben a magyarok vezettek 8-6-ra, a harmadik negyedben aztán már 9-6 is volt, de a játékrész végére kiegyenlítettek az oroszok. Riválisunk lendületet kapott és végül 14-13-ra diadalmaskodott. Ezúttal Leimeter Keszthelyi-Nagy Ritával holtversenyben négy góljával a mezőny legeredményesebbje volt, de Gyöngyössy is betalált az ellenfél kapujába.

 

 

A vereség ellenére bizakodhattunk a csoportelsőségben, ehhez annyi kellett, hogy Kanadát a csoportkör zárónapján két góllal legyőzze Bíró Attila együttese. Bár riválisunk már 7-4-re is vezetett a mieink egyenlíteni tudtak a nagyszünetre. Ráadásul 8-7-nél először vezettünk, mégis kétgólos hátrányból várhattuk a zárófelvonást. Bár ezt sikerült egy találattal megnyerni, a mérkőzésen 13-12-re Kanada győzött, így a harmadik helyen zártunk a csoportban.

A negyeddöntőben pedig a regnáló Európa-bajnok, vagyis Spanyolország következett. A magyar válogatott parádésan játszott és végig vezetett. Már 10-6-ra is a végén, azonban innen még visszakapaszkodtak a spanyolok, de csupán két gólra, így megérdemelten nyertek a mieink 10-8-ra, köszönhetően a remek védekezésnek és kapusteljesítménynek Magyari Alda részéről. Leimeter ezúttal is felszabadultan játszott és két gólt szerzett, de Gyöngyössy is betalált egyszer a hispánok kapujába.

Ez pedig azt jelenti, hogy a világligában az érmekért játszhat az együttes! Hajrá lányok!

 

Fotók: MVLSZ / Dobos Sándor

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz