Menü

Bohus újabb csúcsai és hat érem a szombati mérleg

2019. December 15
1098
Bohus újabb csúcsai és hat érem a szombati mérleg

A zárónap sem múlt el BVSC-s sikerek nélkül az úszók rövid pályás országos bajnokságán. A Kaposváron rendezett versenyen 22 éremmel, köztük 8 arannyal zárt klubunk.

A pénteki öt érem (2 arany, 2 ezüst, 1 bronz) után a szombati zárónapon tovább folytatódott úszóink remeklése a kaposvári XVI. Rövid Pályás Országos Bajnokságon. Bohus Richárd egy héttel korábban a glasgow-i Európa-bajnokságon országos csúcsaival már bizonyította, hogy jó formában van. Ezúttal viszont még azon a teljesítményen is túltett. Húsz perc alatt két egyéni hátúszó-szám magyar (és saját) rekordját is megdöntötte. Előbb 50-en nyert egyéniben, majd a vegyes váltó első embereként a 100 m hát csúcsát is átírta, ráadásul a fiúk is megnyerték ezt a távot.

„Rögös út vezetett idáig, el kellett telnie két évnek, míg teljesen összeszoktunk Nagy Petivel az amerikai éveim után. Nyilván az sem rossz, hogy nem yardos versenyek után kell aztán jönni, és itt úszni, aztán az is jó, hogy az utóbbi időben újra tudtunk a technikámon dolgozni” – nyilatkozta Bohus a szövetség honlapjának. „Szépek ezek a csúcsok, de néhány századdal sikerült csak lejjebb vinni őket, és hát azért a világ eleje 49-eket és 22-ket úszik, nem 50-et és 23-at, mint én most, azaz az én szememben ezek nem akkora eredmények. Viszont visszajelzésnek jók, mert igazából 2017 óta nem volt egy igazán jó úszásom, és az utóbbi időben már egyre feszültebb voltam minden edzésen, hogy mikor indulok már be normálisan. Az biztos, jövőre, az utolsó olimpiámon nagyon oda akarom tenni magam, mert úgy akarom befejezni a pályafutásomat, hogy azt mondhassam: megérte nem ’17-ben abbahagyni, a remekül sikerült vb és a hazatérés után.”

Úszónk honlapunknak adott korábbi interjújában elárulta, hogy a jövő heti győri versenyen szeretné megúszni 100 méter háton az olimpiai szintet, amire formája alapján jó esélye van.

A zárónapon 200 méter gyorson kettős BVSC-s siker született. Kozma Dominik számára kérdéses volt, hogy elindul-e ezen a távon, végül úgy döntött, hogy nem hagyja ki és jól tette, mert megnyerte az Ob-t. Mögötte Németh Nándor zárt ezüstérmesként. A Németh Nándor, Kozma Dominik, Cseh László, Bohus Richárd összeállítású 4x50 méteres gyorsváltó szintén a második helyen végzett, míg Cseh 100 pillangón gyűjtött még egy bronzot.

A BVSC-Zugló így 8 arany-, 7 ezüst- és 7 bronzéremmel, valamint további értékes helyezésekkel zárta a rövid pályás Ob-t.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

 

Úszóink érmes helyezései a rövid pályás Ob zárónapján:

50 m hát – 1. hely Bohus Richárd

100 m pillangó – 3. hely Cseh László

200 m gyors – 1. hely, Kozma Dominik; 2. hely, Németh Nándor

4x50 m gyorsváltó (Németh Nándor, Kozma Dominik, Cseh László, Bohus Richárd) – 2. hely

4x100 m vegyes váltó (Bohus Richárd, Takács Tamás, Cseh László, Németh Nándor) – 1. hely

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz