Menü

Bohus Richárd országos csúcsot úszott

2019. December 05
1150
Bohus Richárd országos csúcsot úszott

Csütörtökön mind a négy úszónkért szoríthattunk a glasgow-i rövid pályás Európa-bajnokságon. Bohus Richárd remekül szerepelt a délelőtti előfutamok során, 100 méter háton országos csúccsal jutott tovább!

A nyitónapon még csak Bernek Péter mutatkozott be BVSC-s úszóink közül a glasgow-i rövid pályás Európa-bajnokságon, de csütörtökön már mindenki felavatta a tavalyi nagymedencés kontinensviadalnak is otthont adó létesítményt. 200 méter gyorson Németh Nándor megnyerte előfutamát, az 1:45.24-es idő pedig összetettben a 23. helyet jelentette számára.

„Tudtuk, hogy a döntőhöz negyvenhármas idő kellett volna, és ha nekem minden összejön, akkor az még mindig messze van. Nem igazán vágytam ide ki, de fontos, hogy amikor lehet, tudjak az élmezőnnyel versenyezni. Egy pár éve benne vagyok már a felnőtt mezőnyben, de még mindig van mit tanulnom, folyamatosan gyakorlunk új dolgokat, amik szerintem be fognak jönni” – nyilatkozta Németh az MTI-nek.

Kozma Dominik legjobb magyarként (1:44.62) a 18. pozícióban zárt ugyanezen a távon.

Németh 100 méter háton is vízbe ugrott, így ő rögtön duplázott első napján, ráadásul nem sokat pihenhetett a két szám között. Ennek ellenére 52.93 másodperces idejével megközelítette egyéni csúcsát, de lemaradt az elődöntőről.

Bohus Richárd számára viszont remekül sikerült a 100 hát. Bár féltávnál még a hatodik helyen volt, végül harmadik lett futamában és sportolónk saját országos csúcsát (51.22) megdöntve, 51.08 másodperccel a kilencedik helyen jutott az elődöntőbe.

„Ennél szeretnék még lejjebb menni, ötvenegy alá jó lenne bekerülni. Most már szerencsére nem kezdek el a táv felénél savasodni” – bizakodott az esti program előtt.

Zárásként 400 m vegyesen Bernek Péter volt érdekelt, de ezúttal nem sikerült számára ez a szám és a 23. helyen zárt.

Sportolóink további programjáról itt írtunk. Sok sikert kívánunk nekik!

 

Fotó: MTI / Illyés Tibor

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz