Menü

Bohus csúcsai és ezüstérme az Eb-n

2019. December 09
1093
Bohus csúcsai és ezüstérme az Eb-n

Nagyon jól sikerült a glasgow-i rövid pályás úszó Európa-bajnokság Bohus Richárd számára, aki a 4x50 méteres vegyes váltóval ezüstérmes lett. Sportolónk ráadásul két egyéni számában is országos csúcsot úszott.

Bohus Richárd végig remekül teljesített a glasgow-i rövid pályás Európa-bajnokságon. Kezdésként a 100 hát előfutamaiban saját országos csúcsát (51.22) megdöntve, 51.08 másodperccel a kilencedik helyen jutott az elődöntőbe. Ezt követően tovább faragta ezt az idejét és bár 50.65-tel futamában a hetedik lett, összesítésben ez a nyolcadik legjobb időt jelentette. Sajnos az Eb szabályai szerint mindkét futam első két helyezettje automatikusan bekerül a fináléba, így Ricsi lemaradt a döntőről.

Nagyszerű formája 50 méter háton is kitartott. Délelőtt a 10. legjobb idő volt az övé, amihez képest még egy pozíciót tudott előrébb lépni. Azonban hiába jelentett országos csúcsot a 23.43-as ideje, 1 századdal lemaradt a fináléról. Az est végén aztán a 4x50 méteres vegyes váltó nyitóembereként újabb rekordot döntött, ezúttal pont azzal az egy századdal jobb időt ért el (23.42). A csapat pedig ezüstérmesként zárta a kontinensviadalt, ráadásul délelőtti országos csúcsukat is megdöntötték a fiúk.

„Én megmondtam! Megmondtam, hogy érmesek leszünk!!! Úgy felszívtam magam, ahogy tudtam, mondtam, ezekért a fiúkért mindent. Egyéni csúcs összejött, és csapatként is minden összejött! Fantasztikus volt ez az egész!” – értékelt Ricsi a szövetség Facebook-oldalának.

Németh Nándor elmondta, hogy a rövid pálya nem fekszik neki annyira, ennek ellenére 100 méter gyorson jól szerepelt. Az előfutamból a 11. pozícióban jutott az elődöntőbe 47.37-es idővel, ahol aztán egyéni csúcsot úszott (46.91). Sajnos nyolc századdal lemaradt a fináléról, így a 9. helyen zárta az Eb-t.

„Azt számoltuk, hogyha 47 másodpercen belül úszom, akkor meglesz a döntő, úgyhogy kicsit meglepett, hogy nem kerültem be ennyivel. Ettől függetlenül jónak éreztem, de lesz ez még sokkal jobb is. Tény, a 25-ös medence nem az én pályám igazán” – nyilatkozta sportolónk.

 

 

200 gyorson és 100 háton viszont nem sikerült továbbjutnia Nándinak az előfutamokból. Utóbbiban viszont közel volt egyéni csúcsához.

Kozma Dominik a két gyorsúszó számban is érdekelt volt. 100-on a 28., míg 200-on legjobb magyarként a 18. pozícióban végzett.

Bernek Péter 200 háton szerepelt a legjobban. Ott 1:53.97-es idővel a 18. helyen zárt. A két vegyes szám viszont ezúttal nem sikerült sportolónk számára.

Nem sok pihenő jut viszont a fiúknak, hiszen a héten már a rövid pályás országos bajnokságon szerepelnek majd.

Sok sikert kívánunk úszóinknak!

 

Fotók: MTI / Illyés Tibor

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz