Menü

Biztató utánpótlás eredmények – interjú Céró Bálinttal

2019. December 07
2427
Biztató utánpótlás eredmények – interjú Céró Bálinttal

Utánpótlás labdarúgóink számára is véget ért az őszi szezon. Ennek kapcsán szekcióvezetőinkkel beszélgettünk a csapatok eddigi szerepléséről. Elsőként a nagy szekciót mutatjuk be. Céró Bálintot kérdeztük többek között az U19-esek remekléséről is.

 

Remekül szerepel U19-es csapatunk a bajnokságban. Harmadik helyen telelnek a fiúk, de csupán két pontra vagyunk az éllovas Soroksártól. Szezon előtt hasonló őszre számítottál?

A cél az mindenképpen az volt, hogy dobogón végezzünk, ezt ki is mondtuk. Ez egy újfajta nyomás, új impulzus volt nekik és nekem is. De nagyon jól reagáltak rá a srácok. Hétről-hétre úgy dolgoznak, ahogy gyakorlatilag egy felnőtt csapat is. Szerencsére ehhez minden adott, mert a vezetőségtől minden támogatást megkapunk. Videóra tudjuk venni a meccseket, erőnléti edzővel dolgozunk, ezek pedig mostanra kezdenek el kijönni. Ennek köszönhető a jó hajrá is.

 

Hosszú még a bajnokság, de előtte egy hosszú téli felkészülés is vár majd rátok. Hogy telik majd ez az időszak számotokra?

Még egy kis levezetés vár a fiúkra, lábtenisz és csapatépítő programjaink is lesznek. Aztán kapnak a srácok egy kis pihenőt, majd egy hét után már otthoni futóprogram vár rájuk. Január második hetében pedig elkezdődik a felkészülésünk is a tavaszi szezonra. Egy bevezető hét után következik majd egy hat hetes alapozás, amit az U18 és U19 közösen fog végezni. A felkészülési meccseik viszont már külön lesznek, rengeteg ilyen találkozót tervezünk. Az U19 többnyire felnőttekkel, míg az U18 az egy évvel idősebb csapatokkal fog játszani. Bízom benne, hogy ez sokat segít majd a fejlődésükben. Gyakorlatilag az első öt forduló tavasszal nagyon sok mindenről dönteni fog majd márciusban.

 

 

Terveztek-e új igazolásokat a télen?

Igazából mindenkivel elégedett vagyok, tehát elküldeni nem fogunk senkit. Viszont minden félévben egy-egy új játékos érkezése jó hatással van az öltözői hangulatra, a csapatszellemre. Olyat szeretnénk viszont, aki tényleg erősítést jelent. Egy csatárt mindenképpen tervezünk igazolni, mert egyik támadónk évközben abbahagyta a focit és őt még nem sikerült pótolnunk szezon közben. Az új játékos egyébként már itt is van és másfél hónapja velünk készül.

 

Térjünk át az U18-asokra, náluk egy teljesen új csapatot kellett építeni a szezon elején. Velük mi volt a cél?

Ők is egy U19-es bajnokságban indulnak, tehát a csapat gerince két évvel fiatalabb, mint az ellenfelek. Itt a nulláról kezdtünk mindent. Célként az első nyolc hely valamelyikét tűztük ki az őszi szezonra. Az első meccs nem jól indult, ott beleszaladtunk egy nagy vereségbe. Utána viszont olyan jól sikerült a srácoknak a munkához kicsit másként hozzáállniuk, hogy nagyon hamar belekeményedtek ebbe a mezőnybe. Mentalitásban pedig már ugyanazokat az erényeket csillogtatják, mint az U19-esek. Nyilván fizikálisan még erősödniük kell, de játékban és akaratban nagyon sokat fejlődtek. Náluk nincs még eredménykényszer, ennek ellenére a nagyon szép ötödik helyen zárták az őszt.

 

 

Hogy sikerült az ősz a fiatalabb korosztályok számára a nagy szekcióban?

Az U16-os és U17-es együttesünk is U17-es bajnokságban indult, csak a fentebbi korosztályokhoz hasonlóan, a földrajzi elhelyezésük volt más. Az egyik Közép A-ban, a másik Közép B-ben. A U17-eseknél nem úgy sikerült ez az ősz, ahogy vártuk. Itt volt sérüléshullám, időközbeni változás a játékoskeretben, így nehezebb volt. Ennek ellenére bízunk benne, hogy szebb tavaszunk lesz. Aki pedig úgy teljesített, ők jöttek fel az U18-asokhoz, ahol nagyon jól szerepeltek.

 

Mi a helyzet az U16-os csapattal?

Gyakorlatilag az egyik legtehetségesebb korosztályunkról van szó. Ők már régebb óta olyan módszerrel készülnek, aminek köszönhetően technikailag nagy fölényben vannak a többiekhez képest. Őket munkára kell sarkallni. Viszont annak ellenére, hogy fiatalabbakként versenyeztek az U17-esek között, egy szép eredményt értek el és a 7. helyről várhatják a tavaszt. Nagyon modern focit játszanak, rengeteg váratlan megoldással. Szerintem nekik is sikeres második félévük lesz. Ők is már erőnléti edzővel készülnek, ami nagyon hasznos a számukra.

 

A nagy szekció két legfiatalabb együttese az U14-es és U15-ös korosztály. Hogy értékeled az őszi teljesítményüket?

Az U15-ös gárda az U16-hoz hasonlóan nagyon tehetséges korosztály, óriási létszámmal. Náluk egy új edzőpáros dolgozik. Nagyon szép eredményeket értek el, bár itt még nincs eredménykényszer. Olyan meccseket tudtak játszani, ahol az ember nagybetűs focit látott 14 éves gyerekeknél, ami nagyon ritka. Az U14-nél hasonló a helyzet, mint az U18-nál. Nagyon sok új játékos érkezett. Itt volt egy edzőváltás, aminek következtében sok játékos elhagyta a klubot, viszont egy olyan tehetséges és pozitív társaság lett az U14 is, hogy idén amikor láttam őket, akkor nagyon jó volt őket nézni.

 

 

Kicsit visszakanyarodva még az U19-esekhez. Boros Milán és Sagáth Zétény személyében két utánpótlás játékosunk is bemutatkozhatott bajnokin a felnőttek között. Ez mekkora siker számodra?

A felnőtt csapatban való bemutatkozás gyakorlatilag a végterméke az utánpótlásnak. Az együttes vezetőedzője, Gabala Krisztián partner ebben és tudja, hogy milyen vonzerőt jelent ez a fiataloknak. Nagyon bízom benne, hogy akik most ott vannak, ők meg is tudják ragadni ezt a lehetőséget. Eddig maximálisan éltek ezzel és amikor esélyt kaptak, akkor jól szálltak be a mérkőzésbe. Ami pedig még nagyon fontos, hogy ezek a srácok emberileg és mentálisan is azokat az értékeket mutatják, amiket az egyesület képvisel.

 

A nagy szekció csapatainak őszi eredményei a bajnokságokban:

MLSZ Ifjúsági U19, III. osztály, Közép A: 3. hely BVSC-Zugló U19

MLSZ III. osztály, Közép B, U19: 5. hely BVSC-Zugló U18

MLSZ Ifjúsági U17, III. osztály, Közép A: 9. hely BVSC-Zugló U17

MLSZ III. osztály, Közép B, U17: 7. hely BVSC-Zugló U16

MLSZ Serdülő U15, II. osztály, Közép B: 6. hely BVSC-Zugló U15

MLSZ Serdülő U14, II. osztály, Közép B: 7. hely BVSC-Zugló U14

 

Fotók: Babiczky Ákos

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz