Menü

Bízik az éremben Kozma Dominik

2019. Július 16
1386
Bízik az éremben Kozma Dominik

Nem babonás és tudatosan figyel rá, hogy ne legyenek rituáléi. 200 méter gyorson mindenképp döntőbe jutna, de az éremszerzésben is reménykedik. Kozma Dominikkel folytatjuk a dél-koreai világbajnokságon induló úszóink bemutatását.

 

Hamarosan kezdődik a világbajnokság, ahol egyéniben 200 méteres gyorsúszásban leszel érdekelt. Hogy érzed, miként sikerült a felkészülésed?

Az országos bajnokságon elég jó időt úsztam. Mivel az edzésekben szintet léptem, ezért sokkal többet várok el magamtól időben és technikailag is. Annak ellenére, hogy valószínűleg az idei felkészülésem jobban sikerült, mint a korábbi évek közül bármelyik, mégis többször sokkal rosszabbnak érzem. Ugyanis mivel látom, hogy jobban megy, egyre többet akarok. Ebből egy kicsit fejben vissza kell vennem és akkor szerintem a világbajnokságra teljesen össze fog állni minden.

Bár a váltók összeállítása a helyszínen dől el, de azért a két éve a 4x100 méteres férfi gyorsváltóval szerzett bronzérem szép emlék még mindig. Mit vársz ettől a számtól?

A múltkori vb-n elég jól összeállt a váltó. Erre azért kíváncsi leszek idén. Meglátjuk, hogy éppen ki milyen formában lesz. Úgy gondolom, hogy talán jövőre lesz erősebb ez a váltó mezőny. Most kéne bekerülnünk a tizenkét legjobb csapatba, amely automatikusan indul az olimpián. Reméljük, hogy ez meglesz, szerintem ez most az elsődleges cél. Az igazi olimpiai váltót pedig majd jövőre fogjuk összerakni.

Hogy kapcsolódsz ki a versenyek előtt, esetleg van-e bármilyen rituáléd?

Ez egy jó kérdés. Igazából szerintem nekem nincsenek rituáléim. Ha mégis van bármi, ami az utóbbi időben esetleg rendszeressé válik, akkor azt próbálom azonnal kiirtani. Azért, hogy ne azon múljon annak a napnak az egyszer öt perce, hogy például a macimat otthon hagytam, vagy nem.

Említetted, hogy nagy az elvárásod magaddal szemben. Egyéniben milyen eredménnyel lennél elégedett?

Mindenképp érmet szeretnék. Szerintem simán bennem van egy ilyen idő. Ez mindig az adott naptól, adott perctől függ majd. Sajnos ezt egyre nehezebb évről-évre megjósolni. Azért annyit kijelenthetek, hogy egyértelműen döntőbe várom magam. Onnantól pedig ahogy szokás mondani, a fináléban nyolc ember versenyzik, ott már nem az idő fog nyerni, hanem a fej.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz