Menü

Bernek Péter tanár úr

2016. Április 29
1627
Bernek Péter tanár úr

Ifjúsági olimpiai bajnokunk, felnőtt rövidpályás világ- és Európa-bajnok úszónk, Bernek Péter rendhagyó testnevelés órát tartott a Telepes utcai Széchenyi István Általános Iskola 3-4. évfolyamos diákjainak. Sportolónk egy nehéz edzést követően ezúttal nem a pihenést, hanem a tanítást választotta.

  • Nagy élmény ilyen fiatalok között lenni, mert eszembe juttatja, hogy én is voltam ennyi idős – mondta az április 27-i rendhagyó testnevelésóra ideiglenes „tanára”.


Bernek Péter a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Kft. égisze alatt működő „Rendhagyó testnevelésórák zuglói olimpikonokkal” sorozat részeként tartott órát a gyerekeknek. Ezen egyrészt a pályafutása kezdetéről, a legnagyobb sikereiről, másrészt a sportágáról, az úszásról mesélt a gyerekeknek. A diákok megfoghatták, ha akarták, akkor a nyakukba is akaszthatták az olimpiai, a világ- és az Európa-bajnoki aranyérmeit, megnézhették Péter úszószemüvegét, azt a dresszét, melyben Netanyában aranyérmet nyert, és a speciális úszósapkáját is. Zuglóban negyedik osztályban hordják úszni a gyerekeket, így az április 27-i órán is több olyan diák volt, aki megfordult már a BVSC-Zugló Szőnyi úti uszodájában. Ám, a klub világbajnokával még ők sem találkoztak, ezért örömmel vették, amikor Péter az óra végén a gyorsúszás helyes kartartását megtanította nekik. Bernek Péter egyike a riói magyar csapatnak, aki az augusztusi olimpián 200 és 400 méteres gyorsúszásban, illetve a 4×200 méteres gyorsváltóban fog majd versenyezni. Az óráért köszönetképpen a Széchenyi diákjai egy hangos „Hajrá, Péter!” csatakiáltással jelezték neki, hogy a televízió előtt ülve is szurkolni fognak majd a „testnevelőjüknek”.

Riersch Tamás

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz