Menü

Berlinbe utazunk az Euroligában

2019. Szeptember 10
2271
Berlinbe utazunk az Euroligában

Kisorsolták a női vízilabda Euroliga első selejtezőkörének beosztását, ahol a BVSC is érdekelt volt. Csapatunk Berlinbe utazik, ahol a házigazdák mellett olasz, spanyol és szlovák ellenfél vár majd a lányokra.

A görögországi Voloszban elkészítették a női Euroliga első selejtezőkörének csoportbeosztásait. Ezt követően úgy tűnt, hogy a házigazda Spandau04 Berlin, a tavaly a LEN-kupában negyedik helyezett Plebiscito Padova, valamint az SG Olympia szlovák együttes lesz Petrovics Mátyásék ellenfele. A sorsolás után viszont a CN Mediterrani (spanyol) is besorolást kapott ebbe a csoportba, így az öt együttes közül kellene a legjobb háromban végeznie a lányoknak a továbbjutáshoz.

„A csoportunkban a Padova kimagasló képességű csapat. Elég jól ismerjük őket, mert az elmúlt években többször is játszottunk velük, valamint edzőtáboroztunk együtt. Az eredményeik is önmagukért beszélnek. Mellettük a Mediterrani számít még rendkívül erősnek, több spanyol válogatott játékossal a soraiban. Továbbá van két sötétló. A házigazda Berlin a német bajnokság második helyezettje. A németek mindig kellemetlen stílusban és keményen játszanak. Náluk még az információszerzésen dolgozunk. A szlovák csapat, a Kassa tavaly is indult, akkor a Dunaújvárossal volt egy csoportban, róluk is gyűjtünk majd infókat. A célunk a továbbjutás, természetesen az sem mindegy, hogy hányadik helyen, de azt gondolom, hogy ezzel a megfiatalított csapatunkkal elsősorban nem a helyezésekben kell gondolkoznunk, hanem, hogy jussunk tovább. Nagyon fontos lenne az épülésünk miatt, hogy még egy kört mehessünk, ahol már a kiemeltek is bekapcsolódnak majd” – nyilatkozta honlapunknak vezetőedzőnk.

Októberben nehéz két hét vár a csapatra, hiszen október 31-től november 3-ig az Euroliga, míg előtte 26-27-én Egerben a Magyar Kupa selejtezője vár a lányokra.

„Az a két hétvége nagyon kemény lesz, valószínűleg majd súlyoznom is kell valamilyen módon, mert a játékosokra is nagyon kell figyelnem, hogy mindenki a maximumon tudjon teljesíteni. Remélem, hogy a Magyar Kupában még változik kicsit a menetrend. Az Euroligában még nem tudom, hogy mikor és kivel játszunk. Az biztos, hogy mindig a maximumra törekszünk. A nemzetközi porondon az ember szeretne mindig előre törni, a Magyar Kupában pedig az elmúlt 6-7 évben mindig érmeket nyertünk, úgyhogy jó lenne, ha az is megmaradna. Egyelőre viszont előbb felkészülési torna, majd bajnoki rajt vár ránk és aztán, ha az Euroligának is meglesz a menetrendje, akkor megtervezem azt a hetet is.”

Női csapatunk számára szeptember 28-án kezdődik a szezon. Petrovics Mátyás tanítványai hazai medencében a Szegedet fogadják majd.

Hajrá lányok! Hajrá BVSC!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz