Menü

Bartha Nikola ezüstérmet szerzett Horvátországban

2019. November 15
1058
Bartha Nikola ezüstérmet szerzett Horvátországban

A tavalyi évhez hasonlóan ismét meghívást kapott Bartha Nikola a hagyományos horvátországi Top Ten pénzdíjas versenyre. Karatésunk pedig ezúttal is jól szerepelt, hiszen megismételte előző évben nyújtott teljesítményét és ezüstérmet szerzett.

Nagy megtiszteltetés érte Bartha Nikolát, hiszen a tavalyi remek eredménye után idén, névre szóló meghívót kapott a szervezőktől a zágrábi Top Ten elnevezésű versenyre. Mivel sportolónk edzője, Szegedi Döme éppen Kazahsztánban edzőtáborozott, így Nikola egyedül vett részt a viadalon.

„A fizikális állapotomhoz képest egészen jó volt ez a verseny. Továbbá edzőm sem tudott velem utazni és csapattársak sem voltak. Ezen körülmények ellenére sikerült jól lehoznom a meccseket” – nyilatkozta honlapunknak sportolónk.

Az Európa-bajnoki bronzérmes Bartha első meccsén 4-1-re győzte le az osztrák Topalovicot, majd a következő körben a szerb Radicsevics sem jelentett problémát számára, ellene 2-0-ra nyert. A fináléban aztán a szintén szerb Perovics hasonló arányban múlta felül Nikolát, aki így is bezsebelte az ezüstérmet és az ezzel járó 1000 dollárt.

„A döntőben sajnos benéztem egy testrúgást, ami után már nem tudtam fordítani. Az ellenfélnek az edzője jól ismert, meg hasonló stílust képviselnek a szerbek, mint én, tehát kontrából dolgoznak. Ami a folytatást illeti, november végén megyünk Spanyolországba edzőtáborozni. Utána lesz is ott egy Premier League versenyünk. Erre az évre az lesz az utolsó megmérettetésem.”

Jövőre pedig nagy céljai vannak Nikolának, aki a májusi olimpiai kvalifikációs versenyen is szeretne jól szerepelni Párizsban, hiszen aki ott érmet szerez, az kijut a tokiói ötkarikás játékokra.

„Borzasztóan nehéz lesz, mert két súlycsoport lesz összevonva. Egy országból egy versenyző indulhat majd a kvalifikációs versenyen, jelenleg itthon én vezetem a súlycsoportomat. Mindenki nagyon készül arra a megmérettetésre mentálisan és fizikálisan is, úgyhogy szerintem az fog dönteni, ki tud majd jobban ott lenni fejben azon a napon” – zárta gondolatait Bartha.

Előtte azonban még a márciusi Európa-bajnokságon, illetve Premier League-viadalokon bizonyíthat sportolónk.

Sok sikert kívánunk!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz