Bajnokok és érmesek

Bajnokok és érmesek

A felnőttek után a junior korú vívók országos bajnokságát is megrendezték a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, és elmondható, hogy a korosztályos verseny a felnőtt OB-hez hasonlóan jó színvonalú sportesemény volt.

Versenyzőink két fegyvernemben, kardban és párbajtőrben voltak érdekeltek, és elmondható, hogy minkét fegyverrel helyt álltak a páston. Az egyéni küzdelmekben a legjobb eredményt női kardvívásban értük el, melyet esélyeshez méltó módon a már felnőtt Európa-bajnoki bronzéremmel is rendelkező Pusztai Liza nyert meg. Jó hír, hogy az aranyéremhez egy klubtársát, az egyre komolyabb eredményeket felmutató Nagy Valentinát kellett legyőznie. Kettejük aranycsatáját Liza 15-12-re nyerte. Ebben a számban még egy vívónk volt a klasszikus nyolcas döntőben: Bérczy Dorottya ezúttal ötödik lett. Férfi párbajtőrben Debnár Gergely vívhatott az aranyéremért, mely csatát elveszítette, de az ezüstérmet így is sikerült megnyernie. Osman-Touson Maurán pedig nyolcadik lett. Női párbajtőrben egy versenyzővel képviseltettük magunkat a nyolc között: Szondi Laura ezúttal a hatodik helyen fejezte be a versenyt.

A másnapi csapatversenyre is éremesélyekkel készülhettünk. Leginkább női kardozóinktól várhattuk az érmet, sőt, az aranyat, ám végül nem ők, hanem férfi párbajtőrözőink állhattak a dobogó tetejére. Az Andrásfi Tibor, Bánsági Barnabás, Debnár Gergely és Osman-Touson Maruán összeállítású csapatunk egész nap remekül vívott, a fiúk a döntőben a Vasast verve lettek aranyérmesek. Ebben a fegyvernemben második csapatunk is negyedik tudott lenni. Vasas – BVSC-döntőt hozott a női kardozók fináléja is, ám ezt a csatát az angyalföldiek nyerték, így a Pusztai Liza, Bérczy Dorottya, Nagy Valentina, Szűcs Luca összeállítású együttesünk ezúttal a második helyen végzett.

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay