Menü

„Az iskolában is sokat segít a karate”

2019. Szeptember 26
1259
„Az iskolában is sokat segít a karate”

Karate szakosztályunk utánpótlás sportolóit bemutató sorozatunkban az előző részhez hasonlóan, ismét a junior -53 kilogrammban versenyző ifjú tehetségünkkel ismerkedünk meg. Szodorai Bianka későn kezdte a sportágat, de nagyon megszerette.

 

Mikor ismerkedtél meg a sportággal?

A többiekhez képest viszonylag későn, 10 évesen kezdtem el karatézni. Az öcsém akkor ment első osztályba és éppen abban az iskolában vannak az edzések, ahova jártunk. Nagymamám mondta, hogy nézzünk meg egy edzést, mert kellene valamit sportolni. Azóta pedig ott ragadtunk.

 

Miért tetszett meg a karate?

Igazából egyrészt nagyon jó a csapat, míg a másik oldalról a sport is nagyon tetszik. A karatén belül a kata is nagyon érdekes, de én kümités lettem versenyzésben. Továbbá megtanít önfegyelemre, koncentrálni és fókuszálni is, ami aztán az iskolában is sokat segít nekem. Sok barátot is szereztem és jó látni, ahogy egymást támogatjuk, a versenyeken szurkolunk a társaknak.

 

Mik a céljaid a sportágban?

Szeretném majd mindenképpen megcsinálni a feketeöves vizsgámat, valamint tervezek edzősködni is. Előtte viszont még versenyzőként az a célom, hogy kijussak Európa- vagy világbajnokságra. A korosztályomban magyar lány vezeti a világranglistát, aki mellett nehéz kvalifikálni világversenyre, így már inkább a felnőtt mezőnyben gondolkozom.

 

Hogy alakul a programod a következő hónapokban?

Október első és második hétvégéjén két nemzetközi verseny is vár ránk. Előbb Horvátországba, majd Lengyelországba utazunk. Mindkettő a budapesti Eb-kvalifikáció állomása, de utána is fontos megmérettetéseink lesznek.

 

Sok sikert kívánunk!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz