Menü

Az éremszerzés a csapat célja

2020. Június 24
1072
Az éremszerzés a csapat célja

Kialakult női vízilabdázóink kerete a következő szezonra. Nagy örömünkre Takács Orsolya vállal még egy évet, míg Gémes Alexa és az utánpótláskorú Dobos Csenge csatlakozik a csapathoz. Az is eldőlt, hogy július 27-én a Magyar Kupával kezdődik az idény.

Bő egy hónap múlva ismét tétmérkőzésen láthatjuk a BVSC-Zugló női vízilabdacsapatát játszani. Petrovics Mátyás tanítványai a Dunaújváros, a III. Kerület, a Szeged és a Honvéd együttesével kerültek egy csoportba a Magyar Kupában. Ami biztos, hogy mindenki otthon és idegenben is játszik mindenkivel. Az első összecsapásokat július 27-28-án rendezik. A végleges helyezések eldöntésének módjára több forgatókönyv is van jelenleg, ez majd függ a tv-közvetítéstől is.

„A Magyar Kupa találkozókat elsősorban felkészülési meccsekként fogjuk majd fel, miután heti két mérkőzést játszunk a kiírás szerint, miközben zajlik a felkészülésünk a szezonra. A prioritás azonban a heti edzésmunka elvégzése lesz ebben az időszakban! Emellett a legfontosabb szempont az lesz a kupameccseinken, hogy a közel féléves kényszerű meccsszünet után fokozatosan visszataláljunk a mérkőzések ritmusához és összeálljon a játékunk a bajnokságra. Ahol hasonlóan az elmúlt évekhez változatlanok lesznek a céljaink: az élmezőnyben végezni és éremért játszani” – nyilatkozta vezetőedzőnk szakosztályunk honlapjának.

A bajnokságban reményeink szerint jó esély van az éremszerzésre, hiszen bár több csapat is hasonló célokkal vág neki a szezonnak, de ami mindenképpen a BVSC mellett szól, hogy nem volt nagy játékosmozgás a csapatnál. Az már tavaly ősszel eldőlt, hogy két Európa-bajnoki bronzérmesünk, Gyöngyössy Anikó és Leimeter Dóra hosszabbított, majd januárban további kilenc játékosunk kötelezte el magát egyesületünkhöz a 2019/2020-as keretből.

 

 

„A csapatunk 90 százalékban már év közben összeállt, amikor szinte mindenkivel hosszabbítottunk. Nálunk idén sincs nagy jövés-menés és ez igazán örömteli! A márciusi leállás előtt, ismerve a várható keretünket, egy, maximum két rutinos játékost terveztem igazolni. Ez végül úgy valósult meg, hogy nagy örömömre Takács Orsi vállalt még egy szezont, valamint Gémes Alexa csatlakozik hozzánk új igazolásként a folytatásban. Személyében egy rendkívül sokoldalú, több poszton is bevethető, ráadásul kiváló átlövő játékos kerül a csapatunkba. A rutinos pólósok mellett így továbbra is legalább 3-4 utánpótláskorú játékost tudok bevetni majd a mérkőzéseinken. A fiatalok kérdésénél meg kell említenem, hogy szintén BVSC játékos lesz a 17 esztendős Dobos Csenge is, aki Győrből érkezik hozzánk” – árulta el Petrovics Mátyás.

Ami a távozókat illeti, Utassy Kata az Egyesült Államokban folytatja tanulmányait és így pályafutását is, míg Király Rita kölcsönben a Honvéd játékosa lesz és Vogt Vivien is búcsúzik a BVSC-től.

A Magyar Kupa július végétől augusztusig tart, míg a bajnokság a tervek szerint szeptember 26-án kezdődik majd.

Sok sikert kívánunk csapatunknak! Hajrá BVSC!

 

A 2020/2021- es bő keretünk:

Alaksza Dóra, Alaksza Noémi, Dobos Csenge, Doroszlai Vanda, Farkas Kata, Farkas Tamara, Fekete Flóra, Gasparics Kata, Gémes Alexa, Gyöngyössy Anikó, Hajdu Zsófia, Hnatyszyn Kinga, Kele Nikolett, Koncz Hanna, Leimeter Dóra, Mihály Kinga, Ősz Varga Lilla, Takács Orsolya, Tóth Eszter

 

Fotó: Mérei László; Facebook / BVSC-Zugló Vízilabda Szakosztály

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz