Menü

Az éremszerzés a cél az U23-as Eb-n

2021. Május 19
625
Az éremszerzés a cél az U23-as Eb-n

Újabb sportolónkért szoríthatunk kontinensviadalon a hétvégén. Kajtán Olivér a 72 kilogrammosok versenyében lesz érdekelt a szkopjei U23-as Európa-bajnokságon. Birkózónkat kérdeztük még az elutazás előtt várakozásairól.

Hosszú idő telt el nemzetközi verseny nélkül Kajtán Olivér számára, hiszen legutóbb 2019 őszén indult az U23-as világbajnokságon Budapesten, azóta viszont a pandémia miatt csak hazai versenyei voltak, abból se túl sok. Bár a versenyek elmaradtak, de a kiváló edzőpartnerek segítették őt abban, hogy jó formában érkezzen meg a héten zajló szkopjei Európa-bajnokságra.

„A legutóbbi versenyem tavaly szeptember végén volt, így eléggé üresjárat volt az elmúlt időszak. Ennek ellenére úgy érzem, hogy jól fel tudtam készülni erre a kontinensviadalra. Úgy állok oda a szőnyegre, hogy bízom abban, odaérhetek akár a dobogóra is a végén” – nyilatkozta sportolónk honlapunknak.

Olivér elárulta, hogy van pár ismerős név számára a nevezésilistán, de a kedd délelőttöt videózással töltötte, ahol igyekezett minél jobban felkészülni a riválisokból.

„Az utóbbi időszakban az jelentette a motivációt számomra, hogy például Korpási Bálinttal készültem, akivel jókat tudok már az edzéseken csatázni. Ő ugye megnyerte az egyéni világkupát és megszerezte az olimpiai kvótát is. Így ez számomra is egy jó erőfelmérő, hogy hol tartok. Továbbá Fritsch Róbert a felnőtt Eb-n bronzérmet szerzett és vele is szoros párharcokat vívok. Ha pedig ők ilyen szinten vannak a nemzetközi mezőnyben, akkor úgy gondolom, hogy nekem is lesz keresnivalóm.”

A kötöttfogású csapat második fele csütörtökön utazik el Szkopjéba. A verseny előtt pedig a helyszínen is vár még edzés a magyarokra. Szombaton pedig megkezdődik Olivér számára is az Európa-bajnokság és reményeink szerint a vasárnapi helyosztókon is érdekelt lesz majd!

Sok sikert kívánunk sportolónknak!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz