Menü

Az elsődleges cél a sportág megszerettetése

2019. Október 04
1623
Az elsődleges cél a sportág megszerettetése

A röplabdázóinkat bemutató sorozatunkban ezúttal az U13-as korosztályról beszélgettünk a lányok edzőjével, Lengyel Ildikóval. Ő nem ismeretlen a BVSC-s családon belül, hiszen játékosként meghatározó alakja volt korábban felnőtt csapatunknak.

 

Ebben a szezonban melyik csapat tartozik hozzád?

Az U13-as lányok, ami a 2007-es, mini korosztályt jelenti.

 

Hogy alakul majd a programotok a szezonban?

Mi most állunk a bajnokság előtt. Összesen nyolc torna vár majd ránk, ami alapján kialakul a legjobb 12 mezőnye. Viszont azoknak az együtteseknek, amelyek nem kerülnek be a legjobbak közé, nekik is rendeznek egy egynapos tornát.

 

Van konkrét cél a csapattal szemben?

Igazából az elsődleges tervünk, hogy megszerettessük velük a röplabdát és nagyon jó alapokat kapjanak tőlünk. Hosszútávon pedig szeretnénk őket megtartani a sportágnak. Az a cél, hogy később a felnőtt csapathoz is közülük tudjunk válogatni játékosokat és ne vásárolni kelljen őket. Azonban ha jól fejlődnek és jó alapokat szereznek, valamint szorgalmasan dolgoznak, akkor ebből egy jó eredmény is kisülhet. Mivel a tavalyi csapat magja már kiöregedett ebből a korosztályból, így új alapokra kell építkezni, de szerencsére tehetséges lányok alkotják az együttest.

 

Jó embertől tanulhatják az alapokat, hiszen korábban alapembere voltál az első osztályban szereplő BVSC felnőtt női csapatának. Milyen visszatérni edzőként a klubhoz?

Nagyon örültem, amikor Péter Krisztina tavaly megkeresett, mert a lehető legjobb döntést hoztam azzal, hogy visszatértem a BVSC-hez. A röplabdázást vidéken, Kaposváron kezdtem. Aztán voltam a Spartacusban, majd a Tungsramban és a BVSC-ben fejeztem be a pályafutásomat, valamint itt kezdtem el edzősködni. Az utolsó években, amikor Kotsis Attiláné Gabi néni volt az edzőnk, ő már azt szerette volna, hogyha azok a felnőtt játékosok, akik a csapatban a legjobbak voltak, azok az utánpótlásnál vezessenek edzéseket. Úgyhogy az ő indíttatására kezdtem el ezt a pályát.

 

 

Hogy emlékszel vissza a BVSC-nél játékosként töltött évekre?

Az egy nagyon jó időszak volt, talán a klub legsikeresebb évei lehettek és nem csak röplabdában. A labdarúgóink akkor őszi bajnokok voltak, a vízilabdázók is kiemelkedő eredményeket értek el, de egyéni sportágakban a vívók vagy a birkózók is remekül szerepeltek. E mellett pedig nagyon jó közösség is volt. Minden szilveszter előtti napon csináltunk egy sportnapot, ahol kipróbáltuk a másik sportágát. Így sportolóként is összejártunk és összetartó társaság volt itt. Tulajdonképpen a második otthonom volt a BVSC.

 

Akár pár éven belül újra első osztályú röplabdacsapatnak örülhetünk?

Abszolút van ennek reális esélye, mivel a legidősebb korosztályunk már az NB II-ben indul. Ezen kívül nagyon szépen egymásra épülnek a csapatok az utánpótlásban. Nagyon sok tehetséges játékosunk van. Nem véletlen, hogy a korosztályainkban döntősök voltunk a tavalyi évben. Úgy, hogy akkor még nem is volt felnőtt együttesünk. Elhivatott edzőink vannak, akik éhesek a sikerre is. De az elsődleges célunk az, hogy minél jobban megtanítsuk a röpiseinket a játék alapjaira, akik ránk vannak bízva. Ebből pedig hosszútávon csak jó dolog születhet.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz