Menü

Átalakuló kerettel építenének csapatot

2019. Szeptember 04
1909
Átalakuló kerettel építenének csapatot

Folytatjuk női röplabdacsapatainkat bemutató sorozatunkat. Ezúttal Halmai Krisztiánnal beszélgettünk, aki a felnőtt Budapest I. osztályú együttest, valamint másik U19-es gárdánkat irányítja.

 

Hogy sikerült a nyári felkészülése a csapatoknak?

Sok új játékos érkezett, főképpen a fiatalabb korosztályokból, de úgy érzem, hogy jól sikerült a felkészülésünk. Szépen építkezünk, hiszen tulajdonképpen újra kell egy csapatot formálni. A 6-8 érkező mellett négy játékosom távozott az NB II-es csapathoz. Kevés az időnk, mert három hét múlva már az első fordulót rendezik az országos ifjúsági bajnokságban, de úgy érzem nem lehetetlen, hogy kialakuljon egy csapategység addig, mert a lányok munkájával abszolút elégedett vagyok. Mindenki alázatosan és becsülettel végzi az edzésmunkát, ami szerintem hosszútávon kifizetődő lesz.

 

Mi lehet a cél az U19-es bajnokságban?

Mivel még új a csapat, így nem merek jósolni, de az első forduló után már jobban látom, hogy mire lehetünk képesek. A reális helyünket egyelőre a 7-12. hely valamelyikén látom, ennek ellenére a célunk a hatos döntő, aztán majd meglátjuk, hogy erre mennyi esélyünk lesz.

 

A Budapest Bajnokságban induló csapatot is te irányítod majd, ahol az U19-es együttes kiegészül majd pár rutinosabb játékossal. Mi lehet ott a célkitűzésetek?

Ott október első felében kezdődik a bajnokság. Ez a sorozat azt a célt fogja szolgálni, hogy a lányok erős csapatok és rutinos játékosok ellen játszhatnak, ami a fejlődésüket jól szolgálja majd. Úgy gondolom, hogy a Budapest Bajnokságban reálisan nézve a középmezőnyben végezhetünk, aztán majd meglátjuk, hogy mi lehet a végső célunk.

 

 

Milyen típusú edzőnek tartod magad?

Nagyon szigorúnak, valamint akaratosnak. Maximálisan elvárom a fegyelmezett edzésmunkát, amihez a lányok nagyon jól alkalmazkodnak. Szeretem motiválni a csapatot, hogy a legjobbat kihozzam belőlük. Ha lehetetlennek is tűnik a feladat, akkor is szeretném megnyerni a mérkőzést, így maximalistának is mondanám magam.

 

Milyen stílusú csapatot szeretnél látni a pályán?

Én a gyors, szervezett játékot szeretem. Ehhez idő kell, mivel sok újdonságot kell megtanulniuk a lányoknak. Nagyon fontos, hogy minden játékos, aki a pályán van, egy húron pendüljön és értsék egymást gyakorlatilag szavak nélkül. Ha pedig ezt sikerül elérni, amihez rengeteg munka kell, akkor azt gondolom, hogy ez stabil és jó játékot eredményezhet.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz