Menü

Aranyérmes évkezdés Andrásfi Tibortól

2021. Január 26
598
Aranyérmes évkezdés Andrásfi Tibortól

Nem is indulhatott volna jobban az idei esztendő Andrásfi Tibor számára, hiszen aranyérmet nyert a népes mezőnyben a párbajtőr Magyar Kupa 4. fordulójában. Közben eldőlt, hogy hol zárják sportolóink az olimpiai kvalifikációs időszakot.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban több mint 140 induló lépett pástra az év első férfi párbajtőr Magyar Kupa fordulóján. Bár Rédli András, valamint az országos bajnok Bakos Bálint sérülés és betegség miatt hiányzott a mezőnyből, így is ott volt a válogatott keret többi tagja, köztük fiatal tehetségünk, Andrásfi Tibor is. Ha pedig ott volt, akkor meg sem állt az aranyéremig!

A legjobb négy között az osztrák Josef Mahringert magabiztosan 15-6-ra győzte le, míg a fináléban a szintén BVSC-s finn Niko Vuorinent szoros csatában 15-14-re, így tehetségünk nyerte a viadalt.

„A 2020-as évem nem sikerült túl jól. Kevés verseny is volt és azokon sem úgy vívtam, mint ahogy szerettem volna. Egyéniben nem is volt kiemelkedő eredményem. Aztán ősszel a koronavírus-fertőzés után az első válogató és a magyar bajnokság sem úgy sikerült, mint terveztem. Még nem voltam százszázalékos formában, kicsit balszerencsés is voltam a sorsolással, úgyhogy nagyon vártam már ezt a versenyt, mert úgy éreztem, hogy végre volt időm felkészülni. Továbbá szerettem volna megmutatni, hogy igenis számolni kell velem a továbbiakban és a 2020-as év csak egy kisebb hullámvölgy volt” – nyilatkozta honlapunknak sportolónk.

Közben a Nemzetközi Vívó Szövetség kihirdette az utolsó olimpiai kvalifikációs versenyek helyszíneit. Ezek alapján márciusban 10-e és 14-e között a kardozók Budapesten, míg a párbajtőrözők egy héttel később Kazanyban zárják a pontgyűjtést. Andrásfiéknak így a tokiói repülőjegy szempontjából nagy rivális oroszok otthonában kell minél jobb helyen zárniuk a kvótához.

„Három hét múlva lesz még egy a mostanihoz hasonló válogatóversenyünk. Ott még szeretnék mindenképp jól vívni. Bízom benne, hogy számolnak velem továbbra is a csapatban. Utána lesz még egy edzőtáborunk. Nagyon örülök neki, hogy már van egy konkrét dátum, amire tudunk készülni. Igyekszünk mindannyian akkorra időzíteni a jó formánkat, mert az a világkupa fogja eldönteni az évünk hátralévő részét. Örültem volna, ha nekünk is Budapesten rendezik ezt a versenyt, de ha Oroszországban kell vívnunk, akkor ott fogjuk megcsinálni, hogy elérjük a célunkat.”

Sok sikert kívánunk ehhez sportolónknak és a magyar csapatnak is!

 

Fotó: Eva Pavía

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz