Aranyérem és értékes helyezések a vívóktól

Aranyérem és értékes helyezések a vívóktól

Több helyszínen szerepeltek az elmúlt napokban vívóink, akik szép eredményeket értek el. Kó Ágoston a párbajtőrözők Pozsonyi versenyén szerzett aranyérmet, Pusztai Liza és Szűcs Luca pedig felnőtt kard világkupán jeleskedett.

Mindenképp nagy öröm, hogy ilyen sok vívóversenyről számolhatunk be, hiszen az elmúlt másfél évben rengeteg viadal elmaradt a járvány miatt. Felnőtt női kardozóink Grúziába utaztak a 2022-es esztendő első világkupájára. Szűcs Luca egyéniben sikerrel vette a selejtezőt, így csatlakozott az alanyi jogon főtáblás Pusztai Lizához. Az első asszót mindketten 15:10-re nyerték kazah és japán ellenfeleik ellen. A legjobb 32 között is ugyanolyan eredménnyel zárultak a párharcaik, annyi különbséggel, hogy Pusztai nyert 15:11-re, Szűcs viszont kikapott ugyanilyen arányba.

Liza végül a nyolcaddöntőben nagy csatában maradt alul 15:14-re az orosz Jegorjan ellen, viszont így is legjobb magyarként a kilencedik helyen zárt. Csapatban is érdekeltek voltak mindketten. Azerbajdzsántsikerült legyőzni, de a világbajnok franciák jobbnak bizonyultak a mieinknél. A folytatásban Olaszország ellen egy szoros vereség (43:45), Lengyelország ellen viszont egy kiélezett győzelem (45:44) volt az eredmény, így a hetedik helyen végzett a válogatott.

 

 

kadet férfi párbajtőrözők európai körversenyét Pozsonyban rendezték, ahol közel 300 fős mezőnyben jeleskedett Kó Ágoston. Fiatal tehetségünk remekül menetelt a döntőig, ahol aztán az aranyérmet is megszerezte. Ráadásul a negyeddöntőtől minden asszóját egy tussal nyerte meg! Így elégedetten nyilatkozott a győzelme után a hazai szövetség honlapjának.

„A csoportkörben még felemásnak éreztem a formámat, de aztán egyre jobban belejöttem. Valóban egy nagyon erős és hosszú verseny volt, de végig sikerült koncentrálnom, fejben akartam ezt a sikert a kevésbé sikerült országos bajnokságok után. A válogatási időszak véget ért, szeretném élvezni a világversenyeket, és ha ez sikerül, akkor sikerülhet egy esetleges jó szereplés is…” – árulta el.

Másnap a válogatottal is jól szerepelt és csupán három tussal kaptak ki az elődöntőben az Egyesült Államoktól. Végül a negyedik helyen zárt a csapat.

kadet kardozókra itthon várt országos bajnokság. A nőknél Tóth Nadin és Szabó Polli is bronzéremnek örülhetett, míg Horváth Emma nyolcadik lett egyéniben. Csapataink pedig két negyedik, egy ötödik és egy nyolcadik helyet szereztek.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek! Hajrá BVSC!

 

Fotó: hunfencing.hu

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay