Menü

Arany-, ezüst- és bronzérem

2021. Május 17
439
Arany-, ezüst- és bronzérem

Parádésan szerepelt utánpótlásunk a hétvégén rendezett országos bajnokságok döntőiben! A vízilabdázóknál bajnok lett a fiú gyermek, valamint ezüstérmes a leány serdülő csapat, a röplabdázóknál pedig az U15-ös korosztály végzett a harmadik helyen!

Három csapatunk is érdekelt volt a hétvégén utánpótlásunkból az országos döntőkben. A vízilabdázóknál ráadásul leány és fiú együttesünk is bejutott a fináléba!

A Fiú Országos Gyermekbajnokságban nyolcas döntőt rendeztek a Népligetben, ahol pénteken a Szolnokot sikerült legyőzniük a mieinknek 12-6-ra a legjobb 8 között. Az elődöntőben az UVSE következett, de a 16-10-es győzelem azt mutatja, hogy az újpestiek sem okoztak problémát Nagy Sándor tanítványainak. Végül a vasárnapi fináléban játszotta a BVSC-Zugló a legszorosabb mérkőzését a hétvégén, de ott is 14-9-re múltuk felül a Fradit, így megérdemelten vihettük haza a bajnoki címet! Horváth Solt remekül védett (65 százalékkal) az FTC ellen, míg Balogh Botond öt góllal vette ki a részét a sikerből.

 

 

A Leány Országos Serdülőbajnokságban kétmeccses döntőt rendeztek, ahol először szombaton az UVSE-t fogadtuk a Szőnyi úton. Sajnos az első és az utolsó negyed nem sikerült jól, így végül riválisunk örülhetett a 11-6-os győzelemnek, majd vasárnap a visszavágót is megnyerték az újpestiek 12-6-ra, így is egy szépen csillogó ezüstéremmel gazdagodott csapatunk.

Röplabdázóink sem maradtak érem nélkül, amely Péter Krisztina szakosztályvezetőnk szerint reális elvárás volt a lányoktól. Aztán a dr. Kotsis Attiláné OGyB U15-ös döntőjében – ahova a legjobb hat csapat jutott be – ez be is bizonyosodott. A nyitónapon a házigazda Békéscsaba egyik csapatát 3:1-re megvertük, míg a másiktól ugyanilyen arányban kikaptunk. Szombaton aztán a Nyíregyházát sikerült 3:0-ra felülmúlni, az elődöntőben azonban a későbbi győztes Vasas diadalmaskodott (0:3). Végül a 3. helyért játszott találkozón ismét mi örülhettünk, ugyanis a Békéscsaba Kék csapatát ezúttal is 3:1-re sikerült megvernünk, így U15-ös együttesünk bronzérmet szerzett!

 

 

Gratulálunk csapatainknak és edzőiknek!

 

Fotók: Varga Jennifer / UVSE; hunvolley.info

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz