Menü

Apró lépésekkel Tokió felé

2019. Július 24
1293
Apró lépésekkel Tokió felé

Az ukránok elleni sikerrel újabb lépést tett a jövő évi olimpia felé női kardcsapatunk. Pusztai Liza nagyszerű győzelmekkel vette ki a részét ebből a szép eredményből.

Ahogy korábban megírtuk, izgalmas körülmények között az 5. helyen zárták női kardozóink a budapesti vívó-világbajnokságot. Ez pedig jó előjel az olimpiai kvalifikáció szempontjából is. Bár még hosszú az út Tokióig, Bódy Benjámin, Pusztai Liza edzője szerint jó úton járnak a lányok.

„Hullámzó volt Liza és a csapat teljesítménye is, de igazából azt az elvárást, amit minimálisan kitűztünk az olimpiai kvalifikáció szempontjából, azt tudták hozni a lányok. Az ukrán csapattal küzdünk leginkább az olimpiára való kijutásért. Ezért az 5. helyért ellenük vívott asszónkat a fociban úgy neveznék, hogy hatpontos mérkőzés. Mert nem mindegy, hogy egy győzelemmel növeljük az előnyünket vagy kikapunk és akkor utolérnek minket. Ezek nagyon apró lépések, de ezekkel lehet eljutni Tokióig” – árulta el az edző.

Ami azért is lenne fontos, mert amennyiben a válogatott olimpiai kvótát szerez, akkor három kardozónk is indulhat egyéniben az ötkarikás játékokon.

Liza számára eleinte kisebb nyomást jelentett a nagyszámú hazai közönség buzdítása, de a lengyelek elleni utolsó asszóban fantasztikus fordítással vetkőzte le ezt a stresszt.

„Az egyéni teljesítményére teljesen rányomta a bélyegét az, hogy nem tudta hogyan kezelje a rengeteg érte szurkoló embert, ezt a miliőt és szeretetet, ami őt fogadta. Aztán a csapatversenyben a lengyelek elleni meccsen ez átfordult. Bár voltak még hullámzásai, de ezt követően is 3-4 olyan fölényes győzelme volt, amelyek nagyban hozzájárultak a csapat sikeréhez” – tette hozzá edzője.

A világbajnokságot követően hat hét megérdemelt pihenő vár Lizáékra, majd utána szeptembertől kezdődik az alapozás, ami azért is lesz különleges, mert már a felnőtt rendszer szerint zajlik majd sportolónk számára a felkészülés.

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz