Menü

Andrásfi Tibor 2024-ig hosszabbított a BVSC-vel

2019. Október 09
2232
Andrásfi Tibor 2024-ig hosszabbított a BVSC-vel

Már a felnőttek között is letette névjegyét Andrásfi Tibor azzal, hogy az Európa-bajnokságon legjobb magyarként a 7. helyen zárt a párbajtőrözők között. Fiatal tehetségünk ünnepélyes sajtótájékoztatón 2024-ig meghosszabbította szerződését a BVSC-vel.

A klub egyik legrégebbi szakosztálya eredményes múltra tekint vissza és reményeink szerint a jövő is hasonlóan fényes lesz. Ezt segíti, hogy Pusztai Liza kardozó után újabb fiatal tehetséggel kötött az egyesület hosszútávú szerződést.

„Már havi rendszerességgel lehetőségünk van bemutatni azokat a fiatal sportolóinkat, akik reméljük, hogy az egész ország számára fontos eredményeket érnek el. Eddig a vizes sportokra koncentráltunk, ezúttal viszont tehetséges vívónkkal szeretnénk 5 éves, 2024-ig szóló szerződést kötni. Tibor sajátnevelés és családilag is idekötődik, hiszen édesapja itt edző. Minden biztosított ahhoz, hogy a lehető legjobb eredményeket érje el a BVSC színeiben” – kezdte a sajtótájékoztatót Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke.

Andrásfi Tibor számára jól kezdődött a szezon, hiszen a Magyar Kupa első fordulójában, a nyári világbajnokságon a párbajtőrözők között aranyérmes Siklósi Gergelyt is legyőzte és végül a második helyen zárt. Az utánpótlásban junior Európa- és világbajnok vívónk már a felnőttek között is szép eredményeket ért el. Az Európa-bajnoki 7. helye mellett idén a budapesti Grand Prix-n bronzérmes lett.

„Ez egy nagyon fontos nap az életemben, mert egy hosszútávú együttműködést írhatok alá. Örülök annak, hogy egy ilyen jó hangulatú egyesületnek lehetek a tagja, ahol minden szükséges támogatást megkapok a felkészülésemhez. Igyekszem ezt meghálálni minél jobb nemzetközi eredményekkel” – mondta a 19 éves tehetség.

A 2019-es budapesti vívó-világbajnokságra kiadott 50 forintos emlékérmén az egyik vívó a fiatal Andrásfi Tibor. Ebből az érméből édesapja egy díszpéldányt adott át Szatmáry Kristóf elnöknek.

 „Már 1990 óta vagyok itt a BVSC-nél. Először, mint versenyző, 2002 óta pedig edzőként. Fekete Attila szakosztályvezetővel korábban Szatmárnémetiben sportoltunk, aztán ő hívott át és nagy öröm, hogy itt lehetek még most is” – árulta el az edző-édesapa.

Idősebb Andrásfi Tibor mellett a klub szakosztályvezetője, Fekete Attila is régóta tartozik már a BVSC kötelékébe, aki nagy örömnek tartja ezt a hosszútávú szerződést.

„Elég régóta ismerem már idősebb Tibit, hiszen már sportolóként is együtt vívtunk. Sokat jelent számunkra egy ilyen szerződés, mert úgy érzem, hogy minden gondunk megoldódni látszik a következő, 2024-es olimpiáig is” – zárta a sajtótájékoztatót Fekete Attila szakosztályvezetőnk.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz