Menü

A világbajnokságon is az érem a cél

2019. Augusztus 15
1365
A világbajnokságon is az érem a cél

Takács István számára jól alakult a nyár, hiszen junior Európa-bajnok lett, majd sikeres érettségi vizsgát tett és az egyetemre is felvették. Azonban még nincs vége a sornak, mert birkózónk a junior vb-n is szeretne dobogóra állni.

 

Amikor utoljára beszélgettünk a junior Európa-bajnoki aranyérmed után, úgy fejeztük be, hogy a világbajnokságon is az első hellyel lennél elégedett. Azóta eltelt két hónap, változott-e az elvárásokkal kapcsolatban valami benned?

Természetesen elégedett lennék az aranyéremmel, de már azzal is, ha felállhatnék a dobogóra. A fő cél viszont még mindig a világbajnoki cím.

 

A nyár folyamán érettségiztél, majd következett a felvételi, hogy sikerültek a szőnyegen kívüli kihívások?

Szerencsére sikerültek az érettségi vizsgák és fel is vettek a Testnevelési Egyetemre szakedzői szakra. Mivel levelezőre jelentkeztem, így mellette az edzésekre is jut majd idő.

 

Előtte viszont még a hétvégén az észtországi Tallinban várnak rád feladatok a junior világbajnokságon. Milyen formában érzed magad az Európa-bajnoksághoz képest?

Szerintem jobban mennek az edzések most és jobb az állóképességem is az Eb-hez képest. Úgyhogy összességében bizakodó vagyok.

 

Hogy alakul a programod az utolsó napokban a junior vb-ig?

Szerdán utaztunk ki a helyszínre, addig otthon edzettünk. Csütörtökön és pénteken pedig már a helyszínen tréningezünk. Aztán szombaton a mérést követően kezdődik a vb.

 

Mennyire izgulsz az utolsó pillanatokban a versenyek előtt?

Ez nálam nagyon változó. Előfordul olyan is, hogy izgulós típus vagyok, de általában előtte szeretek filmeket, sorozatokat nézni, mint például az Agymenők. Tehát ilyen viccesebbeket, amik kikapcsolnak. Most viszont annyira nem izgulok, inkább már azt szeretném, hogy kezdődjön a verseny…

 

Fotó: UWW/MBSZ

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz