Menü

A világbajnok kínai nagy falatnak bizonyult

2019. Szeptember 20
1196
A világbajnok kínai nagy falatnak bizonyult

Túl van az egyéni versenyeken kerekesszékes vívónk, Veres Amarilla, a dél-koreai világbajnokságon. Sportolónk a kardozók között a 8., míg párbajtőrben a 9. helyen zárta a küzdelmeket a rendkívül erős mezőnyben.

Szerdán a párbajtőrözők versenyével kezdődött Veres Amarilla számára a dél-koreai kerekesszékes vívó-világbajnokság. Sportolónk a selejtezőből 5/0-s győzelmi mutatóval jutott tovább, így a legjobb 32 között kiemelt volt. A nyolcaddöntőért vívott asszóban viszont nem volt szerencséje, hiszen a tőrben egy nappal korábban világbajnoki címet szerző Ronggal találkozott. Sajnos a kínai megőrizte jó formáját és 15-12-re nyert. Amarilla így a 9. helyen zárta a párbajtőrversenyt.

Pénteken már a kardozók között várt rá fontos feladat, ahol szintén jól indult számára a vb. A selejtezőben ezúttal 4/1-es mutatót ért el. A legjobb 32 között a thaiföldi Chookerd nem nehezítette meg sportolónk dolgát, aki 15-4-re nyert. A következő asszó már szorosabbra sikerült, de ezúttal is győztesként hagyhatta el Amarilla a pástot. Az olasz Mogos 15-11-re kapott ki.

Következhetett a negyeddöntő, ahol ismét egy kínai vívó jelentette számára a végállomást. A végül világbajnoki címig jutó Bian 15-12-re nyert, így búcsúztatta klasszisunkat, aki az erős mezőnyben így a 8. helyen zárta ebben a szakágban a világbajnokságot.

Az egyéni versenyek után szombaton már a párbajtőrcsapattal szerepel Bódy István és Kovács Iván tanítványa a vb-n.

További sok sikert kívánunk Amarillának és a magyaroknak!

 

Fotó: Hungarian Wheelchair Fencing Facebook-oldala

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz