Menü

A technikára fókuszál Bartha Nikola

2020. Március 26
1058
A technikára fókuszál Bartha Nikola

Karatésaink az eredeti tervek szerint ezekben a napokban Bakuban léptek volna tatamira az Európa-bajnokságon, amelyet Bartha Nikola is bizakodva várt. A koronavírus-járvány viszont átírta a terveket. Sportolónkat kérdeztük az otthoni edzéseiről.

Március 25. és 29. között rendezték volna Bakuban a felnőtt karate Európa-bajnokságot, amelyre a járvány miatt végül már nem került sor. Nem sokkal a verseny törlése után kiderült, hogy a májusi olimpiai kvalifikációs viadalt júniusra halasztják, majd végül ezt is törölték egyelőre, mivel az ötkarikás játékokat 2021-re halasztották. Így rövid idő alatt Bartha Nikola számára is átrendeződtek a mindennapok, aki ott lett volna az Eb-n is, de most ő is csak otthon tud edzeni.

„Az itthoni edzés küzdősportban sem számít jó körülménynek, hiszen ellenfelek ellen kellene gyakorolni. Sejtettem, hogy valószínűleg halasztani fogják az olimpiát. Szerintem ez volt a legjobb döntés, mivel bármelyik sportolónak nehéz lett volna maximálisan felkészülnie a jelenlegi körülmények között. Úgyhogy én úgy gondolom, helyes döntést hoztak” – árulta el honlapunknak sportolónk.

Bartha próbálja ezt az időszakot a javára fordítani, de reméli, hogy hamarosan komolyabb edzései lesznek.

„A technikai részre tudok ráfókuszálni jelenleg, illetve erősíteni. Visszatérek az alapokhoz, most van idő kijavítani a kisebb technikai hibákat. Aztán reméljük, hogy hamarosan kicsit aktívabban is tudom ezt majd gyakorolni” – tette hozzá.

A kvalifikációs versenyt egyelőre teljesen törölték, így még a karatésok sem tudják, hogy mikor lépnek legközelebb tatamira. A kvalifikációs torna új időpontja függ attól is, hogy mikor rendezik majd pontosan az olimpiát, mert valószínűleg előtte pár hónappal fogják lebonyolítani.

„Így azért nyertünk egy kis időt. A tervek szerint ősszel lesz felnőtt világbajnokság. Ha nyár végéig rendeződnek a dolgok, akkor az azért egy jó cél lehet még idén” – bizakodott Nikola.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz