Menü

A negyeddöntőben folytathatjuk a nemzetközi kupában

2021. Október 11
260
A negyeddöntőben folytathatjuk a nemzetközi kupában

Ahogy beszámoltunk róla, férfi vízilabdázóink az Euro Kupa második selejtezőkörét is sikerrel vették és veretlenül, a csoport második helyén jutottak tovább a legjobb 8 közé Kemény Kristóf tanítványai. A negyeddöntőben BL-csapat lesz majd az ellenfelünk!

Nyugodtan mondhatjuk azt, hogy menetelnek férfi vízilabdázóink a másodikszámú európai sorozatban, az Euro Kupában. Bő egy hete Újvidéken két másik siker mellett azt a Sabadell-t sikerült 12-9-re legyőzni, amely a hétvégén megnyerte a Vasas csoportját Budapesten. Közben a mieink az utóbbi napokban már Palermoban jeleskedtek. Kezdésként a szerb Sabac együttesét 8-7-re, majd a francia Strasbourgot 14-10-re múltuk felül. A két győzelem után pedig az is eldőlt, hogy már biztosan továbbjutnak az Euro Kupa legjobb 8 csapata közé Kemény Kristóf tanítványai. A zárónapon azonban nem adták könnyen magukat a fiúk és egy gólzáporos (17-17) döntetlent játszottak a házigazda Palermoval. Így végül csupán rosszabb gólkülönbségünk miatt szorultunk a második helyre a csoportban.

„Klasszikus utolsó meccs volt a Palermo elleni, két fáradt csapat találkozása sok góllal. Örülök, hogy senki nem sérült meg, mert mindkét együttes keményen játszott, hiszen presztízsértéke volt a találkozónak. A lényeg, hogy továbbjutottunk és még mindig veretlenek vagyunk az Euro Kupában. Büszke vagyok a csapatra és ezt várom a továbbiakban is” – nyilatkozta még a meccs után Gyárfás Tamás.

Ami a folytatást illeti, az Euro Kupában négy csapat maradt, hozzájuk csatlakozik majd a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörében alulmaradó négy együttes, és így alakul ki a negyedöntő mezőnye. A BL-ben ma sorsolták a párharcokat. Lesz magyar és horvát rangadó is, hiszen a Szolnok az OSC-vel, a Jadran Split pedig a Mladost Zagrebbal találkozik. A másik két párosításban a Savona a Crvena Zvezdával, a CN Barcelona pedig a Brescia-val játszik. A mérkőzéseket október 16-án és 20-án rendezik.

Gratulálunk a fiúknak! Hajrá BVSC!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz