Menü

A műtét után már az olimpia a cél

2019. November 05
1489
A műtét után már az olimpia a cél

Kiss Balázs számára sajnálatos sérüléssel zárult a szeptemberi birkózó-világbajnokság. Világbajnokunk a Hír TV „Paletta” című műsorában beszélt a visszatéréséről és olimpiai céljairól.

Szeptemberben a kazahsztáni Nur-Szultan adott otthont az olimpiai kvíliikációs birkózó-világbajnokságnak. Kiss Balázst egy kubai sportoló búcsúztatta, de ami jobban fájt klasszisunknak, hogy egy vállsérülést szedett össze azon a mérkőzésen.

„Megmondom őszintén, mikor lejöttem a szőnyegről, még nem éreztem, hogy nagy a baj, bíztam benne, hogy nem kell ezt majd műteni. Amikor hazajöttünk nem volt akkora a fájdalmam, mint 8 évvel ezelőtt, mert akkor is volt már egy vállsérülésem, amit szintén meg kellett műteni. Azonban miután megszülettek az MR-felvételek, lehetett látni, hogy teljes a szakadás és azonnal meg kell operálni. Hála Istennek jól sikerült a beavatkozás” – árulta el világbajnokunk.

Kiss Balázs válla szépen javul, de egy darabig még nem végezhet teljes értékű edzésmunkát, hanem a rehabilitációé a főszerep. Márciusban azonban már fontos feladat vár rá, ugyanis Budapesten rendezik a birkózók számára az európai kvalifikációt az olimpiára. Ezt követően pedig áprilisban Bulgáriában lehet még megszerezni a tokiói repülőjegyet.

„Nem tettem le az olimpiai kvalifikációról, amelynek az első állomása jövőre Budapesten lesz március 18-a és 22-e között. Úgyhogy mindenféleképpen arra kell figyelnem, hogy az egészségemet teljesen helyre tegyem akkorra. A teljes értékű munkát úgy gondolom, december végén tudom majd elkezdeni. Az elkövetkező egy hónapban még a gyógytorna fog dominálni.”

A teljes beszélgetést itt lehet visszanézni (7:10-től-14:00-ig).

Mihamarabbi gyógyulást és sok sikert kívánunk sportolónknak!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz