Menü

A legprofibb amatőrcsapat

2018. December 19
2143
A legprofibb amatőrcsapat

Felnőtt labdarúgócsapatunk toronymagasan, 11 ponttal vezeti a bajnokságot. Igaz, jelenleg még csak a Budapest-bajnokság II. osztályában éllovas az együttes, ám az előnye, illetve a mutatott játéka így is imponáló. Az őszről, illetve a tavaszi változásokról dr. Horváth Gábort, szakosztályunk elnökét kérdeztük.

- Teljesen jogos a felvetés, hogy miért vagyunk még mindig a magyar labdarúgás ötödosztályában, és mi is azon vagyunk, hogy minél előbb, még ebben a szezonban változtassunk ezen a helyzeten.

A feljutás érdekében már a nyáron nagy változásokat eszközölt klubunk vezetése. Elsőként lecserélte a szakosztály vezetését, mely feladattal egy igazi profit, dr. Horváth Gábor ügyvédet, a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének főtitkárát bízta meg, aki Gabala Krisztiánt, egykori NB I-es játékost, Pro licenc-es edzőt kérte fel a csapat felkészítésére és irányítására, legvégül pedig a gárdát is megerősítették, többek között az NB III-ból igazolt Bozsik Viktorral, Somodi Ádámmal, Szabó Ádámmal és Simon Krisztiánnal. 

- Amit eddig elterveztünk, azt meg is valósítottuk. Még mindig veretlenek vagyunk (a 13 győzelem mellett mindössze 2 döntetlen szerénykedik), mi rúgtuk a legtöbb gólt, három játékosunk is tíz vagy annál több találattal rendelkezik (Bozsik Viktor 13, Szűcs László 12, Sashegyi Krisztián 10), és eddig szinte minden meccsünkön erődemonstrációt tartottunk.

A szakmai vezetés szerint csapatunk jelenlegi kerete nem BLSZ II, hanem legalább BLSZ I-es szintű. Más kérdés, hogy a feljutás mindig egy nehéz, buktatókkal teli folyamat eredménye.

- Szeretnénk minél előbb feljutni az I. osztályba, majd jövőre egy újabbat lépni előre. Ennek az egyesületnek és ennek a csapatnak ugyanis minimum a harmadik vonalban van a helye.

Ez régen is így volt, mert, bár klubunk mindig elsősorban az utánpótlásnevelésben jeleskedett (lásd Törőcsik Andrást vagy Fekete Lászlót, csak, hogy néhány nevet említsünk nálunk nevelődő későbbi legendák közül), azért mindig volt egy NB II-es – NB III-as szintű felnőtt csapatunk is. Erre pedig szükség is volt, mert az motivációt jelentett a fiatalok számára is.

- Nálunk is az a cél, hogy minél több saját nevelésű játékost építsünk be a felnőtt csapatba. Ehhez azonban meg kell erősítenünk az utánpótlásunkat is, ám ennek hatásai csak néhány év múlva lesznek érzékelhetők.

Elsődleges most azonban a felnőtt csapat helyére tétele. Ennek érdekében a szakosztály a télen tovább szeretné erősíteni jelenlegi keretét. Több posztra is vannak kiszemeltjeik, nem titkoltan, most is jönnének majd magasabb szintű bajnokságokból, mert a BVSC-név megint kezd vonzó lenni.

- Többek között ezért is volt fontos az Érd elleni Magyar-kupa mérkőzés, amely újra visszahelyezett bennünket a magyar labdarúgás térképére. Az ötödosztályból ugyanis mindössze két együttesnek sikerült beverekednie magát a főtáblára, ahol alaposan megnehezítettük az NB III Nyugati- csoportjában jelenleg is második Érdi VSE dolgát. Az a meccs igazi futballünnep volt: közel 300 néző tekintette meg a találkozót, mely már-már a régi idők hangulatát idézte.

Nos, ezt a hangulatot mielőbb szeretnénk visszahozni a Szőnyi útra. Ennek érdekében a jövőben a futball infrastruktúrájában is nagy változások várhatók: hamarosan új nagy méretű műfüves pálya épül, felújítják a Tatai úti sporttelepet, és előbb-utóbb megújul majd a stadionunk is. 

- Bízunk benne, hogy már tavasszal is sokan fognak szurkolni nekünk, s hogy a szurkolóinkkal együtt tudjuk majd ünnepelni a bajnokság megnyerését. Továbbá szeretnénk az egyesületet hírnevéhez méltó módon képviselni, ezért nagy hangsúlyt helyezünk a játék mellett csapatunk megjelenésére és viselkedésére is. Úgy vélem, ezen a területen is jó úton járunk. Büszkék vagyunk, hogy a BVSC-ért dolgozhatunk. A klub minden tagjának gratulálunk az idei év sikereihez, és mindenkinek nagyon boldog ünnepeket kívánunk! 

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz