Menü

„A labdarúgás megszerettetése a cél” – interjú Száraz Tiborral

2020. Április 01
1397
„A labdarúgás megszerettetése a cél” – interjú Száraz Tiborral

Bár labdarúgó edzésekre sincs lehetőség a koronavírus-járvány miatt, a csapatok nem pihennek. Mindenki otthon próbálja elvégezni a kapott feladatokat. Az edzők bemutatását a legkisebbek egyik mesterével, Száraz Tiborral kezdjük.

 

Mióta dolgozol edzőként?

Három éve vagyok edző. Itt a BVSC-nél kezdtem el ezt a szakmát. Gyerekkorom óta a labdarúgás szerelmese vagyok, így már régóta szerettem volna edző lenni.

 

Melyik csapatok tartoznak hozzád?

Jelenleg az U5-ös, U6-os és U7-es korosztálynál dolgozom. Közülük az U5 és az U6-os korosztály tavaly szeptemberben indult el, az U7-es korcsoport pedig már egy jól összeszokott társaság.

 

Milyen megmérettetései voltak a legfiatalabb együtteseinknek?

Az U5-ösök számára egyelőre csak edzések vannak. Az U6-os korosztály viszont már jár tornákra és edzőmérkőzésekre is. Míg az U7-esek ezeken felül már Bozsik-tornákon is szerepelnek.

 

Mik a céljaid a csapatokkal?

Elsősorban a labdarúgás megszerettetése a cél. A későbbiekben pedig, hogy minél több ügyes és tehetséges gyermeket tudjunk kinevelni a fentebbi korosztályoknak.

 

 

 

 

Hogy dolgoztok a jelenlegi helyzetben?

Már pár hete otthon zajlanak az edzések. A gyerekek az edzőktől videók formájában kapják meg a feladatokat, amiket lelkesen hajtanak végre.

 

Hogy motiválod magad és csapatodat az edzésekre a jelenlegi helyzetben?

Tervezem a korosztályhoz szükséges feladatokat, illetve van egy szuper szekcióvezetőm, aki mindig ad feladatot nekem. A gyerekeknek a szülőkön keresztül folyamatosan szoktam üzenni.

 

Milyen edzéstippet ajánlanál, amit a négy fal között is könnyen meg lehet csinálni?

Egyszerű labdaérzékelési feladatokat kényelmesen a szobában is lehet csinálni. Továbbá könnyebb Coerver feladatokra is van lehetőség.

 

Te mivel mivel töltöd az edzéseken kívül a szabadidődet?

Szeretek Xbox-on játszani, természetesen ott is a foci a kedvencem. E mellett pedig a születendő gyermekem szobájára, és érkezésére fordítom a szabadidőmet.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz