Menü

A két arany bronzot ért

2019. Május 13
926
A két arany bronzot ért

 

A Dózsa György úti Simon János Kosárlabdacsarnok két szőnyege adott otthont a III. Honvéd-kupának, ami egyben a 2019. évi felnőtt kötöttfogású országos bajnokságnak felelt meg. A viadalon a 10 bajnok cím sorsa 79 versenyző között dőlt el. A versenyen két éremesélyes birkózónk is szőnyegre lépett, akik a papírformának megfelelően nyerték meg a súlycsoportjukat.

A 72 kilóban Korpási Bálintnak ez volt a nyolcadik diadala, már ami az országos bajnokságokat illeti. Klubunk világ- és Európa-bajnoka a csoportmérkőzéseken, majd a fináléban is nagyon stabil birkózást mutatott be, többek között az U23-as világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Fritsch Róbertet is legyőzte.

97 kilóban az immáron 36 éves Kiss Balázs továbbra is elnyűhetetlennek tűnik. Klubunk világbajnokát pedig igencsak megizzasztották az idei bajnokságon. Előbb a junior Eb-ezüstérmes, kadet világ- és Európa-bajnokkal, Szőke Alexszel küzdött egy nagyot, majd egyik legnagyobb hazai riválisával, Varga Ádámmal csapott össze a döntőben. Balu végül mindegyik mérkőzését hozta, így megszerezte pályafutása nyolcadik magyar bajnoki aranyérmét.

Rajtuk kívül még egy versenyzőnk, a 87 kg-os súlycsoportban birkózó Papp Bertalan is érmet nyert (harmadik lett).

A csapatpontversenyt toronymagasan a 11 érmet szerző Budapesti Honvéd nyerte meg, míg második a Ceglédi VSE lett, a harmadik helyen pedig a mi csapatunk végzett.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz